Ankaralılara müjde! O üniversite 33 sözleşmeli personel alımı yapacak! Koruma görevlisi, büro personeli…

Ankaralılara müjde! O üniversite 33 sözleşmeli personel alımı yapacak! Koruma görevlisi, büro personeli…

Kurumlar bünyesinde gerçekleştirilen personel alımları için kollar sıvandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 33 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Kurum bünyesinde yapılacak alımlar için kontenjan bilgisi ve başvuru detayları açıklandı. İşte personel başvuruları hakkındaki tüm detaylar…

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımları için 244 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Resmi Gazete’de yayınlanan ilan kapsamında tam zamanlı sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtilirken başvuru detayları da açıklandı. İşte personel başvuruları hakkındaki tüm detaylar…

KADRO VE KONTENJAN BİLGİLERİ AÇIKLANDI

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi eleman eksikliğini tamamlamak için lisans ön lisans ve ortaöğretim mezunu 33 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Alım yapılacak olan kontenjanlar şu şekildedir:

  • Lisan: 8 Büro Personeli (Sosyoloji, Mütercimlik, Sanat Tarihi ve Beden ve Spor Öğretmenliği)
  • Ön Lisans: 5 Büro Personeli
  • Ortaöğretim: 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek) ve 10 Destek Personeli (Erkek).

personeller.jpg

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek olan personel alımları için adayların belirli şartları taşıyor olması gerekmektedir. Yayınlanan ilan kapsamında adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Adayların 1 Ocak 1988 ve sonrasında doğmuş olması,
  • Koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için başvuruda bulunacak adayların herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması ve boy ve kilo şartını taşıyor olması gerekmektedir.Çıplak ayak ile ölçülen boy kapsamında adayların 1.67 cm’den kısa olmaması kilo olarak da 58 kilodan az 78 kilodan fazla olmaması,
  • Erkek adayların askerlik görevini tamamlaması ve askerlikle ilişiğinin bulunmaması,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin 7.fıkrası uyarınca “53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak” şartını gösterir tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan aldığı sağlık raporu.
  • Kurum haklarından yoksun olmaması,
  • Herhangi sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık ya da malullük aylığı almaması
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzenin işleyişine karşı suçlar (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.
  • Kamu, kurum ve kuruluşlarında disiplin mevzuatı kapsamında görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olması,
  • Belirlenen saatlerde görev yapma şartını kabul etmesi ve vardiyalı sistemi uyum sağlaması,
  • Çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması,
  • Adayların yapmış olduğu hizmet sözleşmesinde yer alan Şartları yerine getirmemesi durumunda bir ay içerisinde sözleşmeleri feshedilecektir.
  • 5917 sayılı Kanunun 47. maddesinin 5. fıkrası a/2 bendi uyarınca, 4-B madde kapsamında istihdam edilenler için “…hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” yönünde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen amir hüküm gereği, ilgili durumu karşılayanlar 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamayacaktır.

ankara-sosyal-bilimler-universitesi.jpg

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde yapılacak olan personel alımları için adayların 24 Mart-7 Nisan 2023 tarihleri içerisinde başvurularını yapması gerekiyor. Başvuruların online olarak alınacağı belirtilirken https://basvuru.asbu.edu.tr adresi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Adayların posta yoluyla ya da şahsen yapılan müracaatlarının kabul edilmeyeceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN