Ankaralının yeşil rüyası başlıyor! Yeni turistik tren hattı il il açıklandı: Herkes yeşillik içindeki bu turu bekliyor

Ankaralının yeşil rüyası başlıyor!  Yeni turistik tren hattı il il açıklandı: Herkes yeşillik içindeki bu turu bekliyor

Her yıl dört gözle beklenen turistik tren yolculuğu rotasına yeni iller eklenecek. İki bölgeyi birbirine bağlayacak yeni turistik tren hattı için iller belli oldu. Ankara'dan başlayarak yeşillikler içerisinde muhteşem bir yolculuğa hazır olun. İşte yeni turistik tren hattı detayları…

Yakında hizmete girmesi beklenen yeni turistik tren hattı için düğmeye basıldı. İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz'i birbirine bağlayacak yeni tren hattı güzergahları da açıklandı. Batı Karadeniz Kalkındırma Ajansı öncülüğünde geliştirilen proje kapsamında hem tarih hem de doğal güzellikleri keşfetme fırsatını yakalayacaksınız. Ankara'dan başlayacak olan yolculuk Karadeniz'in muhteşem o şehrinde sona eriyor. İşte yeni turistik tren hattı detayları…

ANKARA'DAN BAŞLAYAN YEŞİL TUR

Yakında hizmete girmesi beklenen yeni turistik tren hattı için açıklamalarda peş peşe geliyor. Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahlarını kapsayacak proje Batı Karadeniz Kalkınma ajansının öncülüğünü geliştiriliyor. Bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedilmesi amacıyla başlatılan proje çekici bir alternatif Rota oluşturuyor. Ankara'dan başlayıp Çankırı, Karabük ve Zonguldak gibi şehirleri birbirine bağlayacak olan hat için nefesler tutuldu. Bölgedeki turizmin canlandırılması amaçlanırken bölgedeki doğal güzelliklerle birlikte tarihi dokunuşlar da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

karadeniz-tren-turu.jpg

NİSAN AYINDA BAŞLIYOR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında Ankara, Çankırı, Karabük ve Zonguldak güzergahını kapsayacak 484 kilometrelik bir Rota oluşturuldu. 2017 yılında hayata geçirilen "Kömüre Giden Demiryolu" konsepti ile gündeme gelen proje tren seferlerine başlıyor. 2024 yılının nisan ayında başlaması planlanan turistik tren rotasının Yolcuları konforlu bir s hal alanı oluşturması bekleniyor.

karadeniz-tren-hatti-ne-zaman-acilacak.jpg

TREN DETAYLARI BELLİ OLDU

20 Şubat tarihinde gerçekleştirilen toplantı doğrultusunda özel turistik Karaelmas treninde 3 bulmam, 1 poşetli vagon (230 kişilik) ve 1 yemekli vagonun bulunacağı belirtildi. Turistik tren seferlerinin cuma-pazar günleri arasında Haftada bir kez karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi planlanırken 12 Nisan 2024 tarihinde ilk seferine çıkması bekleniyor. Tren saatleri ve durakları için teknik ekip tarafından detaylı bir çalışma yürütüleceği aktarılırken ziyaretlerin en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağı aktarıldı.

tren-yolculugu.jpg

TURİSTİK BÖLGELERİ ZİYARET

12 Nisan 2024 tarihinde yapılması planlanan ilk sefer için güzergah üzerindeki duraklar ve ziyaret edilecek yerler de belirlenmeye başladı. Ankara'nın Kalecik bölgesinden başlayarak Çankırı'nın tuz mağaraları ve müzeleri gezilirken Karabük'ün tarihi Safranbolu ilçesi ve Zonguldak'ın Gökgöl Mağarası gibi önemli turistik noktalar Tek Tek dolaşılacak.

Projenin tanıtımı ve yürütülmesi amacıyla 8-9 Mart 2024 tarihinde info tur tarafından düzenleneceği aktarıldı. Bu tura fenomenler, önemli isimler ve basın mensupları davet edilirken bölgeyi tanıtmak ve turizmi desteklemek amacıyla çeşitli medya ve tanıtım kampanyaları da yürütülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN