Anketle tescillendi: Ankara’da bu belediye başkanının alternatifi yok

Anketle tescillendi: Ankara’da bu belediye başkanının alternatifi yok

Ankara'da yapılan bir anket sonucuna göre, bir belediye başkanının alternatifsiz olduğu ortaya çıktı. Bu belediye başkanı, kendi ittifakının yüzde 87'si tarafından desteklenirken, karşı ittifaktan gelen destek yüzde 40'ta kaldı. İşte Ankara'nın tartışmasız lideri olan o belediye başkanı:

Ankara'nın başkentinde yapılan bir anket, bir belediye başkanına rakip olmadığını ortaya koydu. Bu isim, kendi ittifakının yüzde 87'sinden ve rakip ittifaktan yüzde 40 destek alıyor.

Bu kişi, Etimesgut'un MHP'li Belediye Başkanı Enver Demirel'dir. gazeteilksayfa.com'un ulaştığı bilgilere göre, Optimar Araştırma Şirketi'nin 2 bin katılımcıyla gerçekleştirdiği anket, Etimesgut'ta beklenmedik sonuçları beraberinde getirdi.

CHP ADAYI ÖNE ÇIKIYOR

2024 Mart'ında yapılacak olan yerel seçimlere yönelik yapılan son anket sonuçlarına göre, şu anki belediye başkanı Enver Demirel tekrar aday olarak gösterilmezse ve tüm partiler kendi adaylarıyla yarışırsa, CHP'nin adayı %30 oy alarak öne çıkıyor. AK Parti'nin adayı %25, İyi Parti'nin adayı %15 ve MHP adayı %10 oy alarak sıralanıyor.

2-005.jpg

KİMİ BAŞKAN GÖRMEK İSTERSİNİZ?

“Etimesgut Belediye Başkanlığı için kimi tercih edersiniz?” şeklindeki ankette, katılımcıların %60,1’i “Enver Demirel” yanıtını seçti. Diğer isimleri tercih edenlerin oranı %27,9 iken, kararsız olanların oranı %11,9’dur. Eğer Enver Demirel, Etimesgut Belediye Başkanlığı için tekrar aday olursa ona oy vereceğini belirtenlerin oranı %57,2 olarak belirlendi.

1-019.jpg

ŞAŞIRTAN SONUÇ: CHP’DEN YÜZ 38 DESTEK

Anketteki son seçimle ilgili parti tercihlerinden sonra, "Bu sefer Enver Demirel'e destek olacak mısınız?" diye bir soru daha eklendi. Cumhur İttifakı'na dahil olan AK Parti ve MHP'ye oy vermiş seçmenlerin %87,6'sı Enver Demirel'i destekleyeceklerini belirtti. Son seçimde Millet İttifakı'ndan CHP'ye oy veren seçmenlerin %38,1'i Enver Demirel'i destekleyeceklerini ifade etti. MHP'li Demirel, Saadet Partisi tabanından %63,2, BBP'den %61,5 ve diğer partilerden ise %59,7 destek gördü.

MEMNUNİYET YÜZDE 53, OY VERİRİM YÜZDE 57

Aynı araştırma firması Etimesgut Belediyesi için 1 Ekim-15 Ekim 2023 tarihlerinde genel memnuniyet ve farkındalık çalışması da yaptı. Belediye hizmetlerinden memnuniyet yüzde 53,4 olurken, Enver Demirel tekrar aday olursa oy veririm diyenlerin oranı yüzde 57,2 olarak gerçekleşti.

3-002.jpgAnketle tescillendi: Ankara’da bu belediye başkanının alternatifi yok

DETAYLAR ŞÖYLE:

Etimesgut’un 38 mahallesini kapsayan 2 bin denekle yüz yüze ve telefon yöntemiyle yapılan anket çalışmasında belediyenin ve Başkan Enver Demirel’in performansı da soruldu.

“Etimesgut Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin memnuniyetinizi belirtir misiniz?” sorusuna yüzde 53,4’ü memnun ve çok memnunum cevabını verdi. Orta diyenlerin oranı yüzde 24,1 olarak gerçekleşirken, memnun olmayanların oranı ise yüzde 22,4 oldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in performansını nasıl değerlendirirsiniz sorusuna katılımcıların yüzde 54,3 başarılı çok başarılı derken, 23,5 orta derecede başarılı cevabını verdi. Yüzde 22,1’lik oran da Demirel’i başarısız bulduğunu bildirdi.

Enver Demirel’in tekrar aday gösterilmesi durumunda oy veririm diyenlerin oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 57, 2 çıkarken, yüzde 42,8’lik oran da tercihini başka kullanacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN