Anne ve 5 çocuğunun öldüğü kazada bilirkişi raporu dikkat çekti

Anne ve 5 çocuğunun öldüğü kazada bilirkişi raporu dikkat çekti

Siirt'te anne ve 5 çocuğunun yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda aracın bakımlarının eksik veya yetersiz olduğu belirtildi.

Siirt Gözpınar köyü mevkisinde 6 Kasım'da devrilen otomobilde çıkan yangında 32 yaşındaki Aynur Yaşar, çocukları 5 yaşındaki Rodi, 6 yaşındaki Cudi, 11 yaşındaki Bahoz 14 yaşındaki Viyan ve 15 yaşındaki Beritan Delila Yaşar hayatını kaybetmişti. Baba Mehmet Yaşar'ın yaralı kurtulduğu kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporu tamamlandı.

4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği soruşturmada, otomotiv, makine ve elektrikte uzmanlardan oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı 7 sayfalık rapor Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Raporda, aracın teknik özellikleri, muayene işlemleri tespitlerine yer verildi.

gggg.jpg

ARAÇ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ

Aracın teknik özellikleri, muayene işlemlerinin değerlendirildiği raporda yangının dış etken kaynaklı olmadığı ve aracın hatalı olarak kullanılmadığı kanaatine varıldı.

Bilirkişi raporunda şu ifadelere yer verildi

"Yangın hadisesinin öncesine ait olarak aracın bakımlarının eksik veya yetersiz olduğu kanaati oluşmakla beraber aracın 29 yaşında ve ekonomik ömrünü fazlasıyla tamamlamış olması, muhtelif yüzeylerinde çürümelerin bulunması ve aracın yaşı itibarıyla motor bölgesindeki temel ekipmanlarda oluşan ısıl deformasyonların olması hususları dikkate alındığında, olay anı itibarıyla kaçınılmazlık faktörü yüksek ve önlenebilirlik katsayısı düşük olan yangın hadisesinin meydana gelmiş olduğu kanaatine varılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Mehmet Yaşar'ın kullandığı otomobil, 6 Kasım'da Kurtalan ilçesinde kontrolden çıkarak devrilmiş, LGP'li olduğu öğrenilen otomobil alev almıştı. Yangında anne ile 5 çocuğu hayatını kaybetmiş, baba yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN