Ara tatil kalkıyor mu? Bu açıklama Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor... Milli Eğitim Bakanı sonunda noktayı koydu

Ara tatil kalkıyor mu? Bu açıklama Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor... Milli Eğitim Bakanı sonunda noktayı koydu

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama sonunda geldi. Hem velilerin hem de öğrencilerin araştırdığı 'Ara tatil kalkıyor mu?' sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son noktayı koydu. Peki ara tatil kalkıyor mu? 2024 tatil günleri ne zaman? Bu habere öğrenciler bayram edecek veliler üzülecek. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in dikkat çeken açıklamaları...

Milyonlarca öğrencinin merakla araştırdığı 'Ara tatil kalkıyor mu?' sorusu sonunda yanıt buldu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son noktayı koydu. Peki ara tatil kalkıyor mu? 2024 tatil günleri ne zaman? Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Bu habere öğrenciler sevinecek veliler üzülecek. Bu açıklama Türkiye'deki tüm okulları ilgilendiriyor! İşte MEB 2024 tatil takvimi...

ARA TATİL KALKIYOR MU? MİLYONLARCA ÖĞRENCİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

'Ara tatil kalkıyor mu?' sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündemlerinde henüz böyle bir şeyin olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim Bakanlıktaki bütün eğitim öğretim dairelerinin içerisinde bir tane daire başkanlığı var. Hepsinde standart İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar, attığımız bütün adımlar o daire tarafından değerlendiriliyor. Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor şeklinde verilen haberler, o İzleme Değerlendirme Birimi'nin ara tatillerle ilgili yaptığı rutin değerlendirme. Biz oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz. Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. Bir anket falan yapmıyoruz. Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor."

ara-tatil-kalkiyor-mu-bu-aciklama-turkiyedeki-tum-okullari-ilgilendiriyor-milli-egitim-bakani-sonunda-noktayi-koydu.jpg

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA SON DURUM

Öğretmen atamaları ile ilgilide koşuna Bakan Tekin, "2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı ve eylül başı itibarıyla 45 bin arkadaşımız aramıza dahil oldu. 4 bin civarı da e-KPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Belirledikten sonra da biz bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Orada da arkadaşlarımızın hiç endişesi olmasın. Biz kendi ihtiyaçlarımız üzerinden herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanınmaksızın adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp arkadaşlarımızla paylaşacağız." dedi.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ VE ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

2024 Dini günler takvimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Müslümanların oruç ibadetini yerine getireceği Ramazan ayı 11 Mart tarihinde başlayacak.

Ramazan Bayramı’nın sona ermesinin ardından ise 3.5 günlük bayram tatili yapılacak. Ramazan Bayramı’nın arefe günü yarım gün olacak ve 9 Nisan Salı gününe gelecek.

ara-tatil-kalkiyor-mu-bu-aciklama-turkiyedeki-tum-okullari-ilgilendiriyor-milli-egitim-bakani-sonunda-noktayi-koydu-1.jpg

Arefe günüyle beraber 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak Ramazan Bayramı tatili toplam 3.5 gün olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre bu yıl okullarda uygulanacak ikinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan tarihlerinde yapılacak. Bayram tatili ve ara tatil aynı tarihlere denk gelecek.

Dolayısıyla Bayram tatili ile ara tatil birleştirilmeyecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ikinci ara tatilde toplam 9 gün tatil yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN