Araç sahipleri dikkat! Yüklü tutarda ceza ödeyebilirsiniz! Bunları yapmayanların başı büyük derde girecek!

Araç sahipleri dikkat! Yüklü tutarda ceza ödeyebilirsiniz! Bunları yapmayanların başı büyük derde girecek!

Araç sahiplerinin dikkat etmesi gerekiyor. Trafik kuralları kapsamında yeni düzenlemeler yapılırken yeni cezalar da gündemdeki yerini aldı. Kurallara uymayanlara 4.975 TL ceza geliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

2023 yılı ile birlikte alınan yeni kararlar da gündemdeki yerini alıyor. Trafikte sürücülerin dikkat etmesi gereken kurallar belirtilirken trafiğin kazasız bir şekilde ilerlemesi için de bu kurallara uyulması gerekmektedir. Trafik düzenlemeleri kapsamında kurallara uymayanlar da ağır cezalarla karşılaşacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


İHLAL EDEN CEZA OLACAK

Trafikte her sürücünün uyması gereken belirli kurallar vardır. Kurallarına uymayan sürücüler ise cezalarla karşı karşıya kalıyor. Yapılan yeni açıklamalar kapsamında trafik kurallarına uymayan sürücüler için ceza tutarlarına zam yapıldığı duyuruldu. Trafikte araç kullanan sürücülerin dikkatli olması gerekirken araç plakaları içinde yeni cezalar belirlendi.

trafik-ceza.jpg


Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar kapsamında trafik ve plaka ihlalleri konusunda da yeni zamlar gündeme geldi. 2023 yılı ile birlikte zam tutarı da %112,9 oranında zamlandı. Kurallara uymayan sürücüler yeni zam oranlarında belirlenen ücretler ile ödeme yapacak.

trafik-sigortasi.jpg

EN DÜŞÜK CEZA NE KADAR?

Trafik kuralları kapsamında Sürücüler için belirlenen ceza tutarları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. En fazla ihlal edilen trafik kuralları arasında yer alan emniyet kemeri takma cezası da 436 TL olarak açıklandı.
Araç kullanırken cep telefonu ile konuşan ve kuralları ihlal eden sürücüler içinde belirlenen ceza tutarı 951 TL olarak açıklandı.

araba-almak.jpg


YAYALARA ÖNCELİK TANINACAK

Araç sahiplerine yayalara öncelik vermesi gerektiği de belirtildi. İhlal edilen kurallardan biri de yayalara öncelik sağlamak olduğu vurgulanırken kuralı ihlal eden sürücülere de 1.917 TL ceza verileceği belirtildi. Araba sahiplerinin plakalarını Kontrol etmesi gerektiği aktarılırken plakanın okunmaması veya engellenmesi durumunda ise 1.617 TL ceza verileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN