Araç sahiplerine kötü haber: O ücrete yüzde 18 zam! Yeni tarife 1 Ağustos'tan itibaren geçerli

Araç sahiplerine kötü haber: O ücrete yüzde 18 zam! Yeni tarife 1 Ağustos'tan itibaren geçerli

Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlar, iğneden ipliğe her ürün ve hizmete zam gelmesine neden oldu. Araç sahiplerinin gider kalemine bir zam daha eklendi. Sürücüler, o hizmet için 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yüzde 18 zamlı daha fazla ücret ödeyecek. İşte detaylar...

İstanbul'da İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 18'e varan zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin 2023 Temmuz ayı toplantısında bu zam teklifi görüşüldü ve onaylandı.

Zam teklifi, Tarife Komisyonu ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından incelendikten sonra revize edildi. Yapılan düzenlemeyle, İSPARK tarafından işletilen kapalı katlı otoparklar, açık otoparklar ve yol kenarı otoparklarında ücretlerde değişiklik yapıldı.

İSPARK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Belirli ilçelerdeki otoparklarda saatlik ücretlerde artış yaşandı. Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye'deki otoparklarda 1 saate kadar olan ücret 28 TL'den 33 TL'ye yükseltildi.

Aynı ilçelerde, 2 saate kadar olan ücret 36 TL'den 42 TL'ye, 4 saate kadar olan ücret 40 TL'den 47 TL'ye, 8 saate kadar olan ücret 56 TL'den 65 TL'ye, 12 saate kadar olan ücret 74 TL'den 86 TL'ye, 24 saate kadar olan ücret ise 110 TL'den 130 TL'ye çıkarıldı.

İSPARK ÜCRETLERİNE ZAM MI GELDİ?

Açık otoparklarda da zam yapıldı ve 1 saatlik park ücreti 20 TL'den 23 TL'ye çıkarıldı. İlçelere göre zam miktarı farklılık gösteriyor. Diğer saatlik ücretler ve uzun süreli park ücretlerinde de artışlar yapıldı. Zamlı tarife, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ayrıca, Basın Kartı sahiplerinin belirli otoparklardan ücretsiz olarak yararlanabilmesi için bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında, basın kartı sahiplerinin İSPARK sisteminde kayıtlı olan özel araçlarını kullanmaları gerekmektedir.

ORMANLARA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Orman, koru ve mesire alalarına giriş-çıkış ücretlerine de zam geldi. Otomobiller için 57 TL olan giriş-çıkış ücreti 67 TL, minibüs-kamyonet-panelvan için 164 TL olan ücret 192 TL, midibüs için 288 TL olan ücret 338 TL, otobüs-kamyon için 576 TL olan ücret 677 TL, motosiklet için 38 TL olan ücret de 44 TL'ye çıkarıldı. Yıllık bisiklet kiralama ücreti ise 315 TL'den 370 TL'ye çıktı.

Şehit aileleri, gaziler ve eşleri bütün otoparklardan ücretsiz yararlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN