Aracını muayeneye götürenler dikkat! Ödemeler baştan sona değişti: O tarihe kadar yapılması gerekiyor

Aracını muayeneye götürenler dikkat! Ödemeler baştan sona değişti: O tarihe kadar yapılması gerekiyor

Otomobil sahibi olanlar hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca otomobil sahibi bu karardan etkilendi. Otomobil muayenelerinde yeni yapılan düzenleme ile birlikte aylık ödeme tutarları güncellendi. Otomobil sahiplerine muayene için son tarih açıklandı. Peki güncel ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

OTOMOBİL MUAYENESİNE TEŞVİK KARARI

Ülkemizde sık sık gündeme gelen otomobil sahiplerine dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarının yanı sıra birinci ve ikinci el araç piyasası ve son olarak da otomobil muayenesine dair gelişmeler kaydedildi.

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte aylık ödeme miktarları güncellendi. Araç sahiplerine muayene için belirtilen son tarih dikkat çekti. Otomobil muayenelerine teşvik amacıyla yeni düzenlemeler duyuruldu.

Konuya dair Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar "7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)" Resmi Gazete'de yayınlanarak dikkat çekti. Otomobil sahibi olan vatandaşlar Resmi Gazete'de alınan yeni karara dair araştırmalar yapmaya başladı.

sei-12808843-1536x915.jpg

AYLIK ÖDEME TUTARLARI GÜNCELLENDİ

Resmi Gazete ile birlikte alınan karar sonucunda aylık ödeme tutarları güncellendi. Karayolları Trafik Kanunu gereğince otomobil muayenesi yaptırmamış olan araç sahibine 30 Eylül 2023 tarihine kadar otomobil muayenelerini yaptırmamaları halinde, muayene süresi boyunca geçen her bir ay ve kesri için hesaplanan aylık tutarı yüzde 5 yerine Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlandığı günde kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Kanun'un yayımlandığı tarih ile birlikte (Yayımlandığı ay da dahil olmak üzere) araç muayenelerinin yapılacağı tarihe kadar her ay kesri ve aylık yüzde 0,75 oranı baz alınarak hesaplamalar yapılacak.

2021-arac-muayene-ucreti-ne-kadar.jpg

BUNU YAPMAYAN FAZLA ÖDEYECEK

Aylık ödeme tutarların değişmesi ile birlikte belirtilen tutarın muayene ücreti ile ödenmesi durumunda yüzde 5 fazlalıklar otomobil sahibinden alınmayacak. Araç muayenesi teşvik amacıyla alınan karar ile birlikte karara uymayan vatandaşlar fazladan fazladan para ödemek durumunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN