Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, İstanbul Kağıthane ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında hukuk, kamu yönetimi, yolsuzlukla mücadele, ekonomi ve dış politika başlıklarına değinen Arıkan, iktidarın adalet söyleminin samimiyetinin “zor dosyalar” karşısındaki tavrıyla ölçüleceğini söyledi.

Arıkan, faili meçhul cinayetler ve geçmişte aydınlatılamayan dosyalara yönelik yeni bir çalışma yürütüleceğine dair açıklamaların önemli olduğunu belirterek, bu yaklaşımın seçici olmaması gerektiğini vurguladı.
Adalet Bakanlığı’ndan faili meçhul adımı: 693 maktul dosyası incelenecek
Gülistan Doku dosyasında gösterilen hassasiyetten memnuniyet duyduklarını belirten Arıkan, aynı duyarlılığın kamuoyunun yakından takip ettiği diğer dosyalarda da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Gülistan Doku soruşturmasında MİT ve jandarma sahada: Şüpheli noktalar tek tek inceleniyor

Saadet Partisi lideri, Sinan Ateş cinayeti dosyasına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Zor olan dosyalar, ortaya çıkarılmaması gereken dosyalar gözden kaçırılacak olursa burada adaletin samimi olmadığı görülür. Sinan Ateş cinayetinin de önümüzdeki dönemde açılması gerekiyor.”
Arıkan, adaletin yalnızca kamuoyuna mesaj vermek amacıyla seçilen dosyalar üzerinden değil, siyasi ve toplumsal etkisi yüksek dosyaların da tüm yönleriyle aydınlatılmasıyla sağlanabileceğini belirtti.
“TÜM DOSYALAR AÇILMALI”
Mahmut Arıkan, iktidara çağrısında adaletin seçici uygulanamayacağını vurguladı. Arıkan’a göre geçmişte karanlıkta kalmış dosyaların yeniden ele alınması, sadece belirli örneklerle sınırlı kalmamalı.
Saadet Partisi lideri, “Adalette samimiyseniz tüm dosyaları açın” mesajı vererek, Sinan Ateş cinayetinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

KAMU YÖNETİMİNDE ŞEFFAFLIK VURGUSU
Konuşmasında kamu yönetimi ve yolsuzlukla mücadele başlıklarına da değinen Arıkan, iktidara gelmeleri halinde devlet yönetiminde köklü değişiklikler yapacaklarını belirtti.
Arıkan, partizanca kadrolaşmanın önüne geçeceklerini, son 7-8 yılda yapılan büyük ihaleleri yeniden inceleyeceklerini ve yolsuzlukları önlemek için güçlü bir denetim mekanizması kuracaklarını ifade etti.
Saadet Partisi lideri, kamu yönetiminde liyakat ve şeffaflığın esas alınması gerektiğini belirterek, devlet imkanlarının belirli çevrelerin çıkarı için değil, toplumun tamamı için kullanılacağını söyledi.
“YOKSULLUKLA MÜCADELE BAKANLIĞI KURACAĞIZ”
Ekonomi başlığında hayat pahalılığına dikkat çeken Arıkan, yoksullukla mücadele için müstakil bir bakanlık kuracaklarını açıkladı.
Arıkan, ekonomik veriler ile vatandaşın günlük hayatı arasındaki farkın büyüdüğünü belirterek, TÜİK verilerinin toplumdaki geçim sıkıntısını yansıtmadığını savundu.
Saadet Partisi lideri, bu duruma dikkat çekmek için TÜİK istatistiklerini hazırlayan personelin düzenli olarak pazara gidip alışveriş yapması gerektiğini söyledi. Arıkan, böylece hayat pahalılığının masa başı verilerle değil, doğrudan vatandaşın yaşadığı gerçeklikle görülmesi gerektiğini ifade etti.
RTÜK İÇİN YENİDEN YAPILANDIRMA MESAJI
Arıkan, kamu kurumlarının yeniden ele alınması gerektiğini belirtirken, RTÜK’e ilişkin de yeniden yapılandırma mesajı verdi.
Saadet Partisi lideri, denetleyici kurumların tarafsız ve bağımsız biçimde çalışması gerektiğini ifade ederek, kurumların siyasi iktidarın baskı aracı haline gelmemesi gerektiğini söyledi.
“BEYAZ KUŞAK PROJEMİZ HAZIR”
Dış politika başlığında ise “Beyaz Kuşak Projesi” adını verdikleri bölgesel güvenlik ve iş birliği modelini anlatan Arıkan, Türkiye’nin bölgesinde daha aktif ve bağımsız bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.
Arıkan, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Pakistan ve İran’ın yer alacağı bir saldırmazlık anlaşmasının bölgedeki dengeleri değiştireceğini savundu.
Saadet Partisi lideri, bu modelin Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in bölgedeki politikalarını etkisizleştireceğini ileri sürdü.
TOM BARRACK AÇIKLAMALARINA TEPKİ
Arıkan, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack’ın bölgeye ilişkin açıklamalarına da değindi. İktidarın bu açıklamalar karşısında sessiz kaldığını savunan Arıkan, hükümetin dış politikada daha net ve bağımsız bir tavır ortaya koyması gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi lideri, iktidarın bölgeye ilişkin dış müdahaleler karşısında yeterli tepki göstermediğini belirterek, “Bölgemizle alakalı bu hadise açıklamaları yaptın, nereden yapıyorsun diyemedi” ifadeleriyle hükümeti eleştirdi.
ARIKAN’DAN İKTİDARA ADALET VE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI
Mahmut Arıkan’ın Kağıthane’deki açıklamaları, iktidarın adalet, ekonomi ve dış politika uygulamalarına yönelik kapsamlı eleştiriler içerdi.
Saadet Partisi lideri, özellikle faili meçhul dosyalar ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden yaptığı çağrıda, adaletin ancak tüm dosyaların tarafsız ve eksiksiz şekilde ele alınmasıyla sağlanabileceğini vurguladı.
Arıkan, kamu yönetiminde şeffaflık, yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele için kurumsal yapılanma ve bölgesel barış için yeni dış politika modeli mesajları verdi.
