Arınç'tan Peker'in iddialarına açıklama: Şanlı yargımız gereğini yapmalı

Arınç'tan Peker'in iddialarına açıklama: Şanlı yargımız gereğini yapmalı

Eski AK Parti Milletvekili Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialarla ilgili konuştu. Arınç, Meclis Başkanı'nın isteği dahilinde bir araştırma komisyonu kurulabileceğini belirterek "Ama önemli olan şey, şimdi bu iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımızın yapmasıdır" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirilen eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa ettiğini açıklamıştı.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, şimdi ofisinde arabuluculuk yapıyor. Aktif siyaseti 2015'teki 7 Haziran seçimlerinden sonra bıraktığını belirten ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa ettiği dönemi aktaran Arınç, "Mayıs 2019'da Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Yüksek İstişare Kurulu kuruldu. Gerçekten aktif siyasetten ayrılmış eski TBMM Başkanları Yüksek İstişare Kurulu'nda toplandık. Ama geçen kasım ayında Haber Türk'teki meşhur programdaki sözlerim, üzerinden 4 gün geçtikten sonra sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Bahçeli tarafından çok ağır ifadeler ile eleştirildi. Ben de o şartlar altında Yüksek İstişare Kurulu'nda görev yapmayacağımı ifade ettim ve istifa dilekçemi kendilerine gönderdim" dedi.

'MÜCADELE ETMEK İSTİYORSAK MEDYA GÖREVİNİ YAPACAK'

Arınç, siyaset gündeminde tartışmalara neden olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialarla ilgili de konuştu. "Sedat Peker'in paylaştığı videolardaki sözleri ve iddiaları var. Türkiye'nin gündemi de bu konuya kilitlendi. Sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusunu yanıtlayan Arınç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Peker ne diyor? Namusu maaşı kadar olanlar diyor. Ne kadar acı bir şey. Düşünebiliyor musunuz? Hala köşesinde bu konuyla ilgili yazı yazmayan insanlar var. Hala bu olayları duymazdan gelenler var. Devekuşu gibi kafasını kuma sokmuş, 'beni görmüyorlar' diyor.

Türkiye'de medyanın düştüğü hale bakın. Bereket ki sosyal medya var, Youtube kanalları var. İnsanlar onları daha çok takip ediyor. Bugün amiral gemileri hepsi battı çıktı. Bu çok ayıp bir şey. Mücadele etmek istiyorsak medya görevini yapacak. Yargı görevini yapacak, siyaset görevini yapacak. Siyasetin içindeki insanlar kendi görev alanlarını iyi yapacaklar. Şeffaf olacaklar ve hesap verecekler.

'NE SORULDUYSA ONA GÖRE CEVAP VERECEKSİN'

Hesap vermek hamasi nutuklar atarak olmaz. İddialara cevap vererek olur. Topu taca atarak olmaz. Top sahada oynanacak. Sahada top çevirmeyeceksin, golü atacaksın. Ne sorulduysa ona göre cevap vereceksin. Sayın Cumhurbaşkanımızın son konuşmasında 'Bunlarla aynı çuvala girenler pişman olurlar' dedi. Olmuşlardır da nitekim. Yani bu tür insanlara selam verenler bile günün birinde hem yalnız kalırlar hem şaibe altında kalırlar. Bütün siyasetçiler için bunları söylüyorum. Buna itina gösterenler de var, hiçbir şey olmaz canım, millet bunları görmez, duymaz diye düşünenler de var. Ama bu olay hepimizin aklımızı başımıza getirmeli. Bu vesile ile her konunun üzerinde ciddiyetle durmalıyız.

'ŞANLI YARGIMIZIN NE KADAR BAĞIMSIZ OLDUĞUNU GÖSTERMESİ LAZIM'

Meclis Başkanı arzu ederse, TBMM'de bir araştırma komisyonu da kurulabilir. Ama önemli olan şey, şimdi bu iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımızın yapmasıdır. Yargı eskiden bağımsızdı. 2010'dan bu yana ona bir de tarafsız kelimesini ekledik. Şimdi bizim şanlı yargımızın ne kadar bağımsız ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi lazım. Göstermelidir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (42)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
42 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN