Artık kendilerini caddelere yapıştırmayacaklar: İklim aktivistleri strateji değiştirdi!

Artık kendilerini caddelere yapıştırmayacaklar: İklim aktivistleri strateji değiştirdi!

Almanya’da iklim değişikliklerine dikkat çekmek için ellerini tutkalla yollara yapıştırarak eylem yapan iklim aktivistleri, bu eylemlerle nefret objesi halin gelmişti. Aktivistler artık kendilerini, yollara yapıştırma eyleminden vazgeçtiklerini açıkladı.

KARAR / ALMANYA

Almanya’da kendilerine ‘‘Letzte Generation - Son Jenerasyon’’ ismi veren çevre aktivistleri bundan böyle kendilerini caddelere yapıştırıp trafiği bloke etme eylemleri yapmayacak. Aktivistler iki yıldır Almanya’nın farklı kentlerinde yaptıkları kendilerini caddelere yapıştırma eylemiyle nefret objesi haline gelmişti.

yeni-proje-5-002.jpg

Son Jenerasyon “2024 için Stratejiler’’ ismiyle yayımladığı bildiride yeni protesto formları kullanacaklarının açıkladı. Bildiride Mart ayından itibaren ‘’Bütün ülkede itaatsizlik toplantıları’’ çağrısı yapıldı.

yeni-proje-005.jpg

Bildiride ‘’Küçük gruplara ayrılıp caddeleri bloke etmek yerine çok sayıda katılımla itaatsizlik toplantıları yapacak. Yapıştırma ve caddelere işgal etme dönemi böylece son buluyor’’ ifadesi yer aldı. Ayrıca iklime zarar verenlerle gelecekte daha fazla yüzleşeceklerini açıklayan Son Jenerasyon üyeleri ‘‘Sorumlu siyasetçiler ve karar vericileri kameralar önünde hesap vermeye zorlayacağız’’ dedi.

Son Jenerasyon 24 Ocak 2022 tarihinde iklim değişikliği için caddeleri işgal etme eylemine başlamıştı. Buna ek olarak müzelerde, stadyumlarda ve bakanlıklarda eylemler yapmıştı. Berin polisi geçtiğimiz yıl 550 protesto eylemi tespit etti. Berlin savcılığı geçtiğimiz iki yıl içinde Son Jenerasyon üyeleri hakkında 3 in 700 soruşturma yaptı. Almanya genelinde de bi çok aktivist çeşitli cezalara çarptırıldı.

Son Jenerasyon üyelerinin cadde kapatma eylemleri ağır eleştirilere konu olmuştu. Farkındalık amacıyla yapılan eylemler trafiğin aksamasına ve iklime zarar vermeyen insanların da mağduriyetine yol açmış ve vatandaşlar yer yer aktivistlere fiziki müdahalelerde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN