Almanya’da çevreciler başbakanlık binasına ‘İmdat!’ yazdı

Almanya’da çevreciler başbakanlık binasına ‘İmdat!’ yazdı

Son yıllarda eylemleriyle öne çıkan Son Kuşak isimli çevreci grup, bu kez başkent Berlin’de bulunan başbakanlık binasının ön cephesine turuncu boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” yazdı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Son Kuşak (Letzte Generation) adlı çevre grubu, başbakanlık binasının ön cephesine turuncu boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” (Hilfe! Eure Kinder) yazarak hükümetin iklim politikasını protesto etti.

yeni-proje-3-002.jpg

Gruba mensup göstericiler, "Siz bizi öldürüyorsunuz" ve "Seçme hakkı yok, para yok, güç yok" yazılı pankartlar taşıdı.

AKTİVİSTLER GÖZALTINA ALINDI

Başbakanlık binası önünde oturma eylemi de yapan 13-16 yaşlarındaki aktivistler, daha sonra geniş güvenlik önlemi alan polis tarafından kimlik tespiti için gözaltına alındı.

yeni-proje-2-002.jpg

Son Kuşak grubundan yapılan açıklamada, iklim krizine dikkat çekilerek Alman hükümetine bu konuda genç kuşağa karşı taşıdığı sorumluluğun farkına varma ve bu sorumluluğun gerekliliklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN