Artık sadece para vermek yeterli değil! Bedelli askerliği bekleyenlere soğuk duş... Bunu kimse beklemiyordu

Artık sadece para vermek yeterli değil! Bedelli askerliği bekleyenlere soğuk duş... Bunu kimse beklemiyordu

Askerlik çağına gelen kişiler bedelli askerlik şartları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 6 ay normal askerlik sürecini yapmak istemeyen ve bedelliyi seçen kişiler için yeni kurallar açıklandı. İşte bedelli askerlik hakkında alınan kararlar…

TL'de yaşanan değer kaybı bedelli askerlik ücretlerine de yansıdı. Son günlerde en çok araştırılan konular arasında bedelli askerlik yer alırken yapılan son açıklamalarda oldukça dikkat çekti. Eğitim, iş, sağlık ya da farklı nedenlerden dolayı bedelli askerlik tercih eden kişiler bu haberle şaşkına döndü. İşte bedelli askerlik hakkında alınan kararlar…

BEDELLİ ASKERLİK YAPACAKLARA KÖTÜ HABER VERİLDİ


Bedelli askerlik düşünenleri 2 kötü haber bekliyor. Her sene enflasyon ve asgari ücret kapsamında artırılan ücretler 2023 yılında cep yakacak. Asgari ücrete yapılan %55'lik artış ile birlikte memur maaşlarına yapılan zamlar da etkili olunca 6 asteğmen maaşını endeksli bedelli askerlik ücretleri de 150.000 TL'nin üzerine çıktı. Yapılan açıklamalar kapsamında bedelli askerlik için tek aranan şart ücretler olmayacak.

askerlik-1.jpg

BEDELLİ BAŞVURULARI KAPASİTEYİ ZORLADI


Habertürk yazarı Bülent Aydemir, ekonomik açıdan yaşanan sıkıntıların bedelli askerlik başvurularını azalttığını dile getirdi. Aydemir, tüm bunların yanı sıra enflasyonun artması ücretleri de etkilerken gelecek olan zamlar nedeniyle bedelli başvurularının da arttığını söyledi.
Eğitim birliklerinde kapasite üzerinde başvuru olduğunu sözlerine ekleyen Aydemir, Bu nedenle başvuruların kura ile belirleneceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN