Asgari ücret ara zammında hesap tamam! Bakan Bilgin'den müjde

Asgari ücret ara zammında hesap tamam! Bakan Bilgin'den müjde

Temmuz ayı memur maaşının en düşük 22 bin liraya çıkarılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli haberi duyurmuştu. Temmuz ayında yine asgari ücrete yapılacak olan ek zam rakamı da netleşti. Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret zammını açıkladı.

Kamu işçisi, emekli maaşı ve memur maaşına yapılan düzenleme sonrası gözler asgari ücret ara zammına döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için müjdeli haberi verdi.

En düşük kamu işçisi 15 bin lira olurken, memur maaşının da 22 bin lira olacağı açıklandı. Emekli maaşı ise en düşün 7.500 lira olmuştu. Gözler bu kez Temmuz ayında yapılacak olana asgari ücret ara zammına döndü. Bakan Vedat Bilgin'den flaş değerlendirmeler geldi.

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5-001.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRETLİYE MÜJDE

Yapılan zamlar neticesinde asgari ücret içinde düzenlemeye gidileceğini aktaran Vedat Bilgin, asgari ücretlilerin Ocak ayında mutlu olduğu gibi Temmuz ayında da mutlu olacağını söyledi.

vedat-bilgin-aa-1740872-001.jpg

TEMMUZ AYI ZAM ORANI MASADA

Temmuz zammına asgari ücret maaşına ilişkin yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı. Buna göre asgari ücrete Temmuz’da yüzde 20 oranında zam gelirse, 10 bin 207 TL, yüzde 30 oranında zam gelirse 11 bin 57 TL seviyesine çıkıyor. Yüzde 20’lik zamda asgari ücret 522 dolar, yüzde 30’luk zamda asgari ücret 565 dolar oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN