Asgari ücret zammına heyecanlandıran rakam! Kulis bilgileri sızdırıldı: O iki rakamdan biri yansıyacak

Asgari ücret zammına heyecanlandıran rakam! Kulis bilgileri sızdırıldı: O iki rakamdan biri yansıyacak

2023 yılı ile birlikte zamlanan emekli maaşı geçtiğimiz günlerde yeniden zam aldı. En düşük emekli maaşının 2 bin lira yükselmesiyle birlikte gözler asgari ücrete dikildi. Seçim öncesinde sıklıkla konuşulan asgari ücret zammına dair açıklamalar geldi. Asgari ücret ek zammı hakkında kulis bilgilerine göre seçim öncesi zam konusu gündemde yer alıyor. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETE ZAM MI GELİYOR?

2023 yılının mart ayına gelinmesiyle birlikte birbirinden kritik kararlar alınmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde müjdelenen en düşük emekli maaş zammı üzerine şimdilerde asgari ücret zammı dikkat çekiyor. Kulislerden gelen bilgiler dahilinde asgari ücrete seçim öncesinde zam düşüncesinin yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Akbaşoğlu tarafından asgari ücret zammı için temmuz ayı işaret edilmişti. Fakat kulislerde seçim olmasından dolayı asgari ücret zammının emekli maaşında yapıldığı gibi seçim öncesinde yapılma ihtimaline dikkat çekti.

2022 yılı ile birlikte iki kere zamlanan asgari ücret 2022 Ocak ayı ve temmuz ayı olmak üzere asgari ücretlileri memnun etmeyi başarmıştı. 2023 yılında 5 bin 500 TL olarak asgari ücret 3 bin lira zamlanarak 8 bin 500 TL'ye kadar yükseliş gösterdi.

asgari-ucrete-temmuz-zammi.jpg

ASGARİ ÜCRET ENFLASYON KARŞISINDA ERİYOR!

2022 yılının başında 4 bin 250 TL olarak güncellenen asgari ücret her geçen gün yükselen enflasyon ile birlikte adeta eridi. Asgari ücretli çalışanların omuzuna binen yükün artmasıyla birlikte ara zam için çalışmalar başlatıldı. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar ile birlikte asgari ücret için belirlenen zam 1.000 TL oldu.

Daha öncesinde 4 bin 500 TL olan asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılı ile birlikte ise daha fazla yükselen enflasyon sonucunda asgari ücrette yeniden zam yapıldı. 2023 yılı başında yapılan zam ile birlikte asgari ücret 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükseldi.

maas-bankasindan-kredi-cekme-islemleri-67669.jpg

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL BEKLENTİSİ!

Her geçen gün artmaya devam eden enflasyon 2023 yılının ocak ayı ile birlikte zamanlanan asgari ücretini de eritmeye başladı. Enflasyonun artmasıyla birlikte artan hayat pahalılığı ile alım gücünde büyük oranda düşüş gözlemleniyor. Alım gücünde sürekli hale gelen düşüş soncunda asgari ücrette ek zam gündemde yer alıyor.

Seçimlere az bir sürenin kalmasıyla birlikte oy oranlarının birbirine çok yakın olması çalışmaların hızlanmasına neden oldu. Asgari ücret ek zammının gündemde yer aldığı ve 10 bin TL'ye ya da 9 bin 500 TL'ye yükseleceği iddialar arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN