Asgari ücrete dolar zammı! Milyonlarca çalışan havaya uçtu: Görülmemiş zam

Asgari ücrete dolar zammı! Milyonlarca çalışan havaya uçtu: Görülmemiş zam

Asgari ücrete ek zam bekleyen milyonlara sevindiren haber geldi. 8.500 lira olan asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim döneminde müjdeli haberi vermişti. 2023 yılı için 2. kez zam yapılacak olan asgari ücret miktarı resmen kesinleşti. Asgari ücretle çalışan artık o maaşı alacak

Asgari ücret emekli maaşı memur maaşı merakla beklenirken, zam oranları netleşmeye başladı. 6 aylık enflasyona göre belirlenecek olan asgari ücretlinin Temmuz’da yüzü gülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıklamıştı. İşte Temmuz ayında asgari ücret rakamı

img-2294.jpeg

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve işveren tarafını temsil eden TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün genel kurul toplantısı için gittikleri Cenevre’den dün dönüş yaptı. Asgari ücret zammıyla ilgili gayri resmi temasın iki sendikanın yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yapacakları hayırlı olsun ziyaretinde gerçekleşeceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRETE DOLAR HESABI! TEMMUZ’DA CEPLER DOLACAK

Bakan Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili olarak 500 dolar vurgusu yapmıştı. Güncel kur ile hesaplandığında asgari ücret için 11.655 TL seviyesinde bir rakam ortaya çıkıyor. Bu rakama refah payının eklenmesiyle beraber net asgari ücret için minimum 12.000 TL seviyeleri gündeme gelmiş olacak. Ancak işçi kesiminin çoğunluğu asgari ücret belirlemede asıl kısasın bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti olması gerektiğini savunuyor. Bu kapsamda da TÜRK-İŞ bu rakamı 13.440 TL olarak hesapladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN