Asgari ücrete 'seçim' müjdesi! Zam oranı netleşti: Erdoğan söz vermişti

Asgari ücrete 'seçim' müjdesi! Zam oranı netleşti: Erdoğan söz vermişti

Yılbaşında asgari ücrete yapılacak zam oranları netleşti. En düşük asgari ücret zammı da belli oldu. Milyonlarca çalışana seçim sürprizi gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti. İşte detaylar..

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu, yılbaşında asgari ücrete yapılacak zam oranını açıklayacak. Sözcü'de yer alan habere göre, en düşük asgari ücret zammı da netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce verdiği sözü tutarsa asgari ücret o rakamı görecek.

2024 asgari ücret için pazarlıklar başladı. Rakamlar ise tek tek masaya yatırıldı. Asgari ücrete yapılacak en düşük zam oranı da netleşmiş oldu. Peki 2024 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Aralık ayında netleşecek olan asgari ücret miktarı Kasım ayı enflasyon oranına bağlı. Sözcü’de yayınlanan habere göre, Temmuz ayından bu yana 4 aylık dönemde enflasyon yüzde 29.4 olarak gerçekleşti.

asagriucret.jpg

EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET NETLEŞTİ

Eğer Kasım ayı enflasyonu yüzde 3 civarında açıklanırsa Aralık ayı için benzer bir rakam tahmini yapılarak 6 aylık enflasyon için en az yüzde 37.3 rakamı gündeme gelebilir. Yani bu rakamlara göre asgari ücret 15 bin 700 liraya çıkarılabilir. Eğer enflasyona göre asgari ücret zammı hesaplanacaksa masada ki rakam 15 bin 700 lira.

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği söz de dikkate alınabilir. Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceklerini her fırsatta dile getiren Erdoğan, sözünü tutarsa asgari ücrete yüzde 40 zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE SEÇİM SÜRPİZİ GELEBİLİR

Yerel seçimlerden dolayı da Erdoğan, seçim sürprizi yapabilir. Erdoğan tarafından yükseltilebileceği ve yüzde 50 civarında belirlenmesinin sürpriz olmayacağı, bu doğrultuda rakamın 17 bin 103 TL’ye çıkabileceği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN