Asgari ücretlilere destek yolu açıldı! Maaşlarına ek 3000 TL daha ödenecek: O tarihe dikkat

Asgari ücretlilere destek yolu açıldı! Maaşlarına ek 3000 TL daha ödenecek: O tarihe dikkat

Nihayet 2023 yılına ilişkin beklenen asgari ücret artışı duyuruldu ve kamuoyunu heyecanlandırdı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında alınan karara göre asgari ücret 11 bin 402 lira seviyesine çıkarıldı. Bu artış sonrasında, halkın büyük bir kısmı güncel maaş durumunu öğrenmek için araştırmaya başladı. Yeni duyurulan haberler, çalışanları sevince boğacak nitelikte. Asgari ücretli bireylere ek bir destek daha sunuluyor: Günlük 105 TL ekleniyor!

Asgari ücret artışında yeni bir gelişme yaşandı! Çalışanlarının dört gözle beklediği asgari ücret artışı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı sonucunda asgari ücret, 11 bin 402 lira olarak ilan edildi. Artışın açıklanması sonrasında, vatandaşlar güncel maaş durumlarını merak etmeye başladılar. Yeni duyurulan haberler, halkı heyecanlandırdı. Asgari ücretli bireylere bir destek daha geliyor: Günlük 105 TL eklenecek. Bu uygulama 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Lütfen maaş durumunuzu kontrol edin. İşte son dakika asgari ücret haberinin ayrıntıları...

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberi doğrultusunda; 2023 Temmuz-Aralık döneminde yemek bedeli sigorta priminden istisna tutulacak ve bu tutar günlük 105,75 TL olarak uygulanacak. "İşverenlerin, işçilere sağladığı sosyal yardımlardan dolayı asgari ücretten herhangi bir indirim yapılmayacak" hükmü uyarınca yemek bedeli asgari ücrete ek olarak sağlanacak.

2-002.jpg

Sigorta primine esas olan kazanç tabanlarına göre, SGK'nın çocuk yardımı aylık 268,29 TL'ye, aile yardımı ise 1.341 lira seviyesine yükselecek. Alt limitlere göre Bağ-Kur prim tutarı 4 bin 628 lira, tarım Bağ-Kur sigortalılarının ödeyeceği prim miktarı da aynı olarak belirlendi. Ev işlerinde 10 günden fazla çalışan hizmetli, temizlikçi gibi personelin ödeyeceği sigorta primi aylık 5 bin 30 lira olacakken, ayda 10 günden az çalışanlar için 8,95 lira üzerinden hesaplama yapılacak.

2023 yılı Asgari Ücret yeni tutarı ilan edildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun düzenlediği 3. toplantı sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kameraların karşısına geçerek yeni asgari ücret tutarını 11.402 TL olarak duyurdu. Böylece yeni asgari ücret dört defa artırılarak 11 bin 402 liraya yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN