Asgari ücretlilere kötü haber: Zam geri çekiliyor! Yüksek enflasyonun nedeni asgari ücretmiş!

Asgari ücretlilere kötü haber: Zam geri çekiliyor! Yüksek enflasyonun nedeni asgari ücretmiş!

Yüksek enflasyonu durdurmak için yeni ekonomik hamleler planlayan hükümet, asgari ücret zammında yeni düzenlemeye gidiyor. İşte detaylar...

Asgari ücrete yüksek enflasyon nedeniyle yılda iki kez yapılan zamlar, iddiaya göre yeni yıldan itibaren yılda bir kez belirlenecek. Ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkiyi kırmayı amaçlıyor.

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre, kurmaylar, enflasyonun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesinin hakim olduğunu belirtti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YILDA BİR KEZ YAPILACAK İDDİASI

Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu belirten kurmaylar, "Tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için" tek zam seçeneğine sıcak bakıyor.

Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırılacağı savunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN