Asgari ücrette 3 senaryo ortaya çıktı! 20 milyon kişi bu haberi bekliyor... Asgari ücret 10 bin lirayı geçebilir

Asgari ücrette 3 senaryo ortaya çıktı! 20 milyon kişi bu haberi bekliyor... Asgari ücret 10 bin lirayı geçebilir

Milyonlarca vatandaş tarafından "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz Temmuz ayında asgari ücreti belirlerken yaptığı konuşma dikkat çekmi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret zammına dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Nayır, değerlendirmesinde asgari ücrete dair 3 ayrı senaryonun olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık'ta bir araya gelecek. Zam tahminleri ise şimdiden başlarken, tahminler %20 ila %80 arasında değişiklik gösteriyor.

BEKLENEN ARTIŞ ARALIK AYINDA YAPILACAK

Temmuz ayında gelen asgari ücret zammı son yılların en yüksek zammı olarak kaydedilmiş fakat zaman geçtikçe bu zam da erimişti. Temmuz ayında yapılan zam yine de beklentilerin altında kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Temmuz zammının ara zam olduğunu ve asıl zammın Aralık ayında geleceğini belirtmişti.

 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ara zam %30 seviyelerinde ilerlediği için Aralık'ta gelecek zam beklentisi yüksek. Bu yüzden yeni zammın yüzde 40 ile yüzde 60 oranlarında olması bekleniyor. Bu doğrultuda oluşan yeni asgari ücret senaryoları ise şu şekilde:

- Yüzde 40 artış yaşanırsa net asgari ücret 7.700 TL,

- Yüzde 60 artış yaşanırsa net asgari ücret 8.800 TL, brüt 10.353 TL,

- Yüzde 80 artış yaşanırsa net asgari ücret 9.900 TL, brüt ise 11.647 TL olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN