Asgari ücrette zam oranı netleşti! Temmuz zammı sonunda açıklandı: SGK uzmanından flaş açıklama!

Asgari ücrette zam oranı netleşti! Temmuz zammı sonunda açıklandı: SGK uzmanından flaş açıklama!

Kamu işçis, EYT ve emekli maaşlarında yapılan zam sonrası gözler asgari ücrete döndü. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ek zamda netleşti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yeni asgari ücret rakamını açık açık paylaştı.

2023 yılı için belirlenen 8.500 liralık asgari ücret zammı sonrası Temmuz ayında da ek zam haberi gelmişti. Enflasyon farkına göre değerlendirilecek olan asgari ücret kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam sonrası netleşti. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, net asgari ücret zammını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu iş sözleşmesi kapsamında kamu işçilerine refah payı da eklenerek yüzde 45 zam yapıldığını açıklamıştı. Buna göre en kamu işçisi maaşı 15 bin liraya çıkmıştı. En düşük emekli maaşı ise 7.500 lira olmuştu. Bununla beraber gözler asgari ücrete döndü. Temmuz ayında beklenen ek zam için de rakam netleşti.

para-001.jpg

KAMU İŞÇİSİNE YÜZDE 45 ZAM YAPILMIŞTI

Özgür Erdursun, kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam sonrası peş peşe tweetler attı. Erdursun, "Bu oranda yapılan zam 1 Temmuz’da zam oranları belli olacak, asgari ücretli, memur, emekliler ve çalışanlar için önemlidir." dedi

ASGARİ ÜCRET 12.500 LİRA OLACAK

Bu tweeri sonrası Erdursun, "Asgari Ücret 1 Temmuzda 12.500₺ olur! En düşük emekli aylığı 1 Temmuzda 10.000₺ olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur" paylaşımı yaptıç

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN