Atanamayan öğretmenlere İBB'den müjde! Ekrem İmamoğlu duyurdu

Atanamayan öğretmenlere İBB'den müjde! Ekrem İmamoğlu duyurdu

Ekrem İmamoğlu'ndan atanamayan öğretmenlere müjdeli haber geldi! İBB kapsamında yapılacak projede, atanamayan öğretmenler de kazanacak! Son yılların en büyük problemine İmamoğlu'ndan çözüm geldi. İşte tüm detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelen son dakika açıklaması atanamayan öğretmenleri heyecanlandırdı. Uzun zamandır atanmayı bekleyen öğretmen adaylarına kazandıracak projeyi paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla müjdeyi verdi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER MÜJDE

Ülkemizde paylaşılan verilere göre yaklaşık olarak 1 milyon öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Atanma sorunlarına çözüm üretilmeyen öğretmenlere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yardım eli uzattı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu müjdeyi verdi. Atanamayan ve emekli öğretmenlerin yanında duran İBB; her branştan öğretmenlere ekmek kapısı açtı.

0x0-ogretmen-atama-basvuru-meb-ekrani-2023-45-bin-ogretmen-atamasi-on-basvuru-nasil-yapilir-atama-takvimi-basvuru-1679888004294.webp

MAHALLE EVLERİ AÇILDI

Öğretmenlere kısmi zamanlı olarak mahalle evlerinde çalışma imkanı sunuyor. Başlatılan proje kapsamında atanmayı bekleyen öğretmenlere istihdam çerçevesinde ekonomik destek sağlanıyor.

Konuya dair Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin Mustafa Bulut, "Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öğretmenlere açtığı istihdamdan faydalanan bir öğretmenim. Yeterli puan alsam da verilen kontenjanların yetersizliği ve mevcut plan politikaların yürütüldüğünden dolayı kontenjana girememe gibi sorunlar oldu. Öğretmenler sistem dışı kaldılar." dedi.

t25-son-dakika-15-bin-yeni-og-142.webp

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğretmenlere yarı zamanlı istihdam sağlanacağını söyleyerek yaptığı paylaşımda, mahalle evlerinde çocuklara eğitim desteğinde bulunmaları talep etti.

Konuya dair, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetler Şube Müdürü Sinem Gülenç, "Projeyi aslında İstanbullular bize önerdi. Eylül ayı itibariyle öğretmenlerle birlikte 7 mahalle evinde uygulamalar başladı. 10 çeşitli branşta başlamış olduk." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN