1 yıllık Schengen vizeniz şipşak hazır! Sadece bu şartı yerine getirin yeter

1 yıllık Schengen vizeniz şipşak hazır! Sadece bu şartı yerine getirin yeter

Vize nasıl alabilirim? Vize neden çıkmıyor? Uzun süreli vize almanın şartları nelerdir? merak edenler için 1 yıllık vize nasıl alınır anlatıyoruz. Avrupa Komisyonu, Schengen Bölgesi’ne seyahat edecekleri için yeni vize kurallarını açıkladı. İşte Avrupa’dan vize almak için önemli adımlar! Vizeniz hemen hazır olacak.

Avrupa hayali kuranlar için vize almak biraz zor olabiliyor. Son dönemlerde ret alanların sayısı oldukça çoğaldı. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler için yeni vize kuralları belirlendi. Bu kurallar, Schengen bölgesine sık seyahat eden ve vize kurallarına uygun davranan bireylerin, daha uzun süreli vizeler almasını kolaylaştıracak.

img-3681.jpeg

SCHENGEN VİZESİ İÇİN YENİ KURALLAR

Yeni düzenlemelere göre, son iki yıl içerisinde üç defa kısa süreli Schengen vizesi alan kişilere bir yıllık vize verilmesi gerekmekte. Aynı şekilde, son iki yıl içinde bir defa bir yıllık çok girişli (multi) vize alan kişilere iki yıllık, son üç yılda bir defa iki yıllık çok girişli vize alanlara ise beş yıllık vize verilmesi öngörülüyor.

DAHA ÖNCE VİZE ALANLARA KOLAYLIK

Bu yeni kural seti, vize başvurusunda bulunanların daha önce aldıkları vizelerin süresine göre otomatik olarak daha uzun süreli vizeler alabilmelerini sağlayacak bir “kademeli sistem” olarak tasarlandı. Bu sistem, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyen bireylerin vize başvuru süreçlerini daha öngörülebilir ve adil hale getirmeyi amaçlamaktadır.

İTİRAZ HAKKI VAR

Vize başvurusu yaparken bu yeni kuralların farkında olmak, başvuru sahiplerinin beklediklerinden daha kısa süreli vize almaları durumunda itiraz edebilmelerini ve hak ettikleri daha uzun süreli vizeleri alabilmelerini sağlayacaktır. Avrupa Komisyonu, bu yeni düzenlemelerin, Schengen bölgesine olan seyahatleri daha kolay ve erişilebilir kılmak için atılmış önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN