Avrupa ve Rusya'nın gözbebeği! 'Mayer' cinsi Türkiye'de sadece 2 bölgede üretiliyor: Hem sağlıklı hem de ucuz

Avrupa ve Rusya'nın gözbebeği! 'Mayer' cinsi Türkiye'de sadece 2 bölgede üretiliyor: Hem sağlıklı hem de ucuz

Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu 8 Eylül'den itibaren o ürünün hasadına izin verdi. Türkiye'nin tarım için önemli merkezleri arasında yer alan Adana'da da vakit kaybetmeden hasat başladı. Kent genelinde 520 bin ton rekoltenin beklendiği ürünün şuan bahçe fiyatı ise oldukça uygun...

C vitamini deposu olan limonun faydaları say say bitmiyor. Kalp krizi riskini azaltmaktan böbrek taşlarını önlemeye kadar pek çok yararı bulunan limon, ayrıca sindirimi de kolaylaştırıyor. Türkiye'nin narenciye üretiminin üçte birini gerçekleştiren Adana'da da çiftçiler komisyonu kararının ardından mayer cinsi limonun hasadı başladı.

VERİM ÇİFTÇİYİ MUTLU ETTİ

Bu yıl Adana'da ortalama 150 bin dekar alanda üretilen mayer cinsi limondan 520 bin ton rekolte bekleniyor. Dönüm başına yaklaşık 4 tonluk verim alan çiftçi mutlu olurken, limonun bahçede kilosu 5-6 liradan alıcı buluyor.

p-h-6-1.jpg

REKOLTE BEKLENTİSİ YÜKSEK

Hasatla ilgili bilgi veren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yılki verimden memnun olduklarını söyleyerek, “Geçen sene soğuk hava nedeniyle limon ve diğer ürünlerde verim yoktu ancak bu sene rekolte sevindirici. Adana genelinde 247 bin dönüm alanda limon ekimi var. Bunun da 150 bin dönümü mayer cinsi limon. Bu sene mayer cinsi limondan 520 bin ton rekolte bekliyoruz” dedi.

p-h-6-2.jpg

TON BAŞINA 2 BİN LİRA DESTEK

Rekoltenin mutlu ettiğini ancak fiyatların yine de düşük kaldığını söyleyen Doğan, “Biz bu sene Cumhurbaşkanımız tarafından narenciye ürünlerinin tamamına Destekleme Fiyat İstikrar Fonu’nun (DFİF) açıklanmasını istiyoruz. Bütün ürünlere fark yapılmaksızın ton başına 2 bin lira destek verilmesini bekliyoruz. Öyle olursa eğer çiftçimiz rahat edecektir.” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN