Avrupalının aklında bile Türkiye’nin o şehirleri var! İngiltere'nin Telegraph gazetesi öve öve bitiremedi!Herkes merakla gidiyor

Avrupalının aklında bile Türkiye’nin o şehirleri var! İngiltere'nin Telegraph gazetesi öve öve bitiremedi!Herkes merakla gidiyor

Türkiye'nin eşsiz güzellikleri Avrupalıların da hafızalarına kazınıyor. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Çeşme ya da Antalya gibi popüler beldelerin yanı sıra turistler sessiz sakin bir tatil için o yerleri tercih ediyor. İşte turistlerin huzur bulduğu o şehirler…

İngiltere'nin Telegraph gazetesi, Türkiye'nin o şehirlerine tek tek anlattı. Bodrum, Marmaris gibi popüler kalabalık tatil beldelerinin yanı sıra şehrin kalabalığından uzak olacak o 4 belde herkesi cezbediyor. Türkiye'de huzuru bulmak isteyen turistler tatil tercihine 4 beldeden yana kullanıyor. İşte turistlerin huzur bulduğu o şehirler…

4-akyaka-mugla.jpg

AKYAKA

Türkiye'de hem sakinliği hem eğlenceyi hem de huzuru bulacağınız Akyaka, vazgeçilmez uğrak noktamız haline dönüşecek. Marmaris gibi yoğun ve kalabalık ortamlardan uzak durmak isteyenlerin tercih edebileceği Akyaka, hayata akışına yaşayabileceğiniz mükemmel deneyimler sunuyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında doğal güzelliklerin tadını bir başka çıkaracaksınız.

Su sporları, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra azmak nehri kıyısında orman ile iç içe bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. Mavi ve yeşilin bir araya geldiği kusursuz güzelliği ile dikkat çeken azmak nehri, salaş kahvaltı mekanlarıyla da oldukça cazip bir belde haline geliyor.

foca.jpg

FOÇA

Listenin 2 sırasında yerleşen belde ise İzmir'in Foça ilçesi oluyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi binalar, küçük dükkanlar ve butik otellerle dikkat çeken Foça, sakin bir tatilinde vazgeçilmez adresi olacak.İki körfez arasında uzanan mükemmel doğal güzellikler ve tarihi yapının bir arada buluşması inanılmaz bir deneyim sağlıyor.

seferihisar.jpg

SEFERİHİSAR

Sakin şehirler arasında Listenin 3 sırasına ise İzmir'in Seferihisar ilçesi yerleşiyor. 2009 yılında sakin şehir statüsünde onaylanan Seferihisar, Urla'nın batısı Ege Denizi'nin ise güneyinde kalıyor. Sokak lambalarında bile çevreyi düşünen Seferihisar halkı güneş enerjisi ile çalışan sokak lambaları ile aydınlanıyor. Haftanın 6 günü açık olan ekolojik pazarı beldenin huzur veren ve dikkat çeken bir yapısı olarak görülmektedir.

koycegiz.jpg

KÖYCEĞİZ

Birçok dizi ve filmin de çekimi yapıldığı Köyceğiz 2019 yılında sakin şehir unvanı ile onaylandı. Akdeniz ve Ege bölgelerinin birleştiği yerde yer alan Köyceğiz doğal güzellikleri ile herkesi büyülüyor. Narenciye bahçelerinin yanı sıra İlçenin adını veren Köyceğiz Gölü de yerli ve yabancı turistlerin Uğrak noktası haline dönüşüyor. Dalyan ve Göcek arasında yer alan Köyceğiz turistlerin görmezden geldiği bir ilçe olarak görülüyor. Orman yürüyüşü, tekne gezintisi, su kenarında yemek ve pazartesi günleri kurulan organik pazarı ile huzurun ta kendisi haline oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN