Aydın'daki orman yangını 3'üncü gününde: Havadan müdahale yeniden başladı

Aydın'daki orman yangını 3'üncü gününde: Havadan müdahale yeniden başladı

Aydın'ın Çine ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor. Enerjisi düşürülen yangında üç yerleşim yeri tahliye edilirken, günün ilk ışıklarıyla birlikte 8 helikopter yeniden söndürme çalışmalarına katıldı.

Aydın'ın Çine ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

sd.jpg

YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Çine'nin Kavşit Mahallesi'nde önceki gün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler başta olmak üzere alevlere uçak ve helikopterlerle, çok sayıda iş makinesi, arazöz, su tankeri ve orman işçisiyle müdahale edildi.

sssd.jpg

Bölgede AFAD ekipleri, UMKE, jandarma, polis, itfaiye, sağlık ekipleri, DSİ ekipleri ve STK'lar da görev aldı. Dün, alevlerin ulaştığı Kavşit Mahallesi'ndeki bazı yayla evleri zarar görürken, söndürme çalışmalarına katılan 2 kişi dumandan etkilendi. Yangın sebebiyle Mutaflar Mahallesi'nin bir kısmı ve Dutluoluk Mahallesi tahliye edildi. Tahliye edilen hayvanlar da ilçenin hayvan pazarında güvenli alana alındı.

sl.jpg

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Yangına gece boyunca karadan müdahale sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte hava araçları da yeniden çalışmalara başladı. Ekipler ikinci günde 9 helikopter, 3 uçak ile havadan, 42 arazöz, 9 su tankeri, 4 dozer, 315 personel ile alevlere müdahale etti. Aydın Valisi Osman Varol'un dün yaptığı açıklamaya göre, 3 yerleşim yeri boşaltıldı. Yaklaşık 550 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. 32'si sivil, 9'u kamu görevlisi olmak üzere toplamda 41 kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu, içlerinde 4 kişinin orta derece sağlık problemi olduğu açıklandı.

saa.jpg

Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verildi. Yangına gece boyunca karadan müdahale sürerken, enerjisi düşürülen yangına havanın aydınlanmasıyla birlikte bugün havadan 8 helikopterle müdahale yeniden başladı.

i.jpg

dsd.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN