Küçükçekmece’de 11 Temmuz’da öldürüldükten sonra Eyüpsultan’da yol kenarında valizin içinde cesedi bulunan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan eski polis memuru Cemil Koç, ‘Tasarlayarak öldürmek’ suçundan, kendisine yardım eden 6 kişi ise ‘Tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanmıştı.
Ayşe Tokyaz cinayetinde şok detay: 4 polis ve 1 güvenlik amiri tutuklandı
KAFA TRAVMASINA BAĞLI BEYİN KANAMASI
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan otopsi raporu tamamlandı. Raporda, Tokyaz’ın kafasında ve vücudunda çok sayıda ekimoz, burun kemiklerinde kırık, kafa içi ve beyin dokusunda kanama tespit edildiği belirtildi. Ayrıca beyin dokusunda ileri derecede çürüme bulguları ve kanama tespit edildi.
Raporda “Vücut sıvılarında uyarıcı madde (kokain) ve metabolitleri tespit edilen Ayşe Tokyaz’ın ölümünün künt kafa travmasına bağlı burun kemik kırığı ile birlikte beyin kanaması sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Ayşe Tokyaz cinayetinde soruşturma derinleşiyor: Delil karartma şüphesiyle dört polis gözaltında
CEMİL KOÇ DAHİL 7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
İstanbul’un Mithatpaşa Mahallesi’nde 13 Temmuz’da yol kenarında bir valiz içinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cansız bedeni bulunmuştu. Polis ekipleri, Tokyaz’ın son olarak eski erkek arkadaşı ve “görevi yaptırmamak için direnme”, “tehdit”, “hakaret” ve “kasten yaralama” gibi suçlar nedeniyle meslekten ihraç edilen polis Cemil Koç’un Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki evine gittiğini tespit etti. Soruşturmada, genç kadının burada öldürüldüğü, cesedinin valize konularak Eyüpsultan’da yol kenarına bırakıldığı belirlendi.
Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından Cemil Koç’un da aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Olayla bağlantısı olduğu belirlenen, 20 suç kaydı bulunan 55 yaşındaki O.K. “kasten öldürmeye iştirak”, polis memuru İ.U.U. ise “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cansız bedeni valiz içerisinde bulunmuştu! "Hakkımı helal etmediğim birkaç insan var"
