Babacan'dan 6'lı zirve yorumu: O masa Türkiye'nin yarınlarına umut oldu

Babacan'dan 6'lı zirve yorumu: O masa Türkiye'nin yarınlarına umut oldu

DEVA Partisi lideri Babacan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, 6 muhalefet liderinin buluştuğu yuvarlak masayla ilgili olarak "O masa gerçekten Türkiye'nin yarınları için umut veren bir masa oldu" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Halk TV ekranlarında yayınlanan Suat Toktaş ile Liderler Özel programının konuğu oldu. Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, 6 muhalefet liderinin buluşması ilgili olarak "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin her cümlesinde 6 partinin mutabakatı var" dedi. Babacan, "O masa gerçekten Türkiye’nin yarınları için umut veren bir masa oldu" açıklamasını yaptı.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"ERDOĞAN HER HAFTA BİR DÜŞMAN İLAN EDİYOR"

"İktidar ülkeyi kutuplaştırarak, sürekli bir düşmen üreterek, her hafta bir düşmen ilan ederek ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Düşmen ilan ediyor, kendi etrafındaki desteği ancak böyle tutmaya çalışıyor. Dikkat edin ben "Haftanın Düşmanı Panosu" diye bir şey söylemiştim. Her hafta bir düşman gerekiyor. İstisnasız. Şöyle bir bakın, her hafta hükümetin bir düşmanı var. Sayın Erdoğan'ın düşmanı var, Sayın Bahçeli'nin düşmanı var. İlla bir karşıtlık olacak"

6 MUHALEFET LİDERİNİN BULUŞMASI

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin her cümlesinde 6 partinin mutabakatı var. O masa gerçekten Türkiye’nin yarınları için umut veren bir masa oldu. Parlamenter sistemde ortak bir metnin ortak bir kitapla yayınlanması daha şık. Her partinin ayrı ayrı kitap basmasındansa ortak kitabı tercih ettik. Yönetim olarak arkadaşlarımıza genel çerçeveyi koyuyoruz. Onlar üzerinde çalışıyorlar. Sonra ara ara da getirin bakalım diyoruz."

ahmet-davutoglu-8567.jpg

"Gerçekleri olduğu gibi kamuoyu ile paylaşmak gerekiyor. Mutabık kalınan noktayı paylaşmak gerekiyor. Önümüzdeki sürecin çok önemli olacağı ve daha çok çalışılacağını da hep beraber bilmemiz gerekiyor. Görüşmede 4 gündem maddesinden birisi buydu. Bu konuda mutabık kaldık tarihi belirledik. Mekan Ankara'da olsun istedik: Bir toplantı salonu belirledik. Salonu seçerken nezih olsun ve mütevazı olsun istedik. Malum ekonomik bir krizin ortasındayız. Toplantının masraflarını karşılamayı aramızda konuştuk. Konuşmak gerekiyor. Sonraya bırakılırsa olmaz."

"TÜRKİYE'NİN BİR AVRUPA ÜLKESİ OLDUĞUNU BUNLAR UNUTUYOR"

Türkiye çok önemli bir kavşakta şuanda. Ülkenin sadece önümüzdeki 5 yılı meselesi değil bu. Bundan sonra nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz. Mesela ortak açıklamamızda, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği referansları var. Şu çok önemli demokrasi dendiğinde herkesin demokrasi anlayışı farklı olabiliyor. Demokrasiyi sadece seçimlerden ibaret gören pek çok ülke var. Mesela şuandaki hükümet ne diyor adına 'yerli' diyor 'milli' diyor. Ne kadar yanlış iş varsa, ne kadar evrensel standartların dışında iş varsa geliyor bu ülkeye dayatılıyor. 'Biz Türkiye'yiz özeliz' diyor ve 'bize özel başkanlık sistemi' diyor. 'Aklıma gelen her şeyi yapmalıyım' diyor. 'Tek imzayla her şeyi yapmalıyım, bana kimse engel olmamalı' diyor. Geldiğimiz noktayı görüyoruz. Demek ki burada bir kriter lazım. Avrupa Konseyi bizim kurucusu olduğumuz bir kurum. Türkiye'nin aynı zamanda bir Avrupa ülkesi olduğunu bunlar unutuyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN