Babacan'dan iktidara TÜİK eleştirisi: Erdoğan istese enflasyon doğru ölçülür

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, katıldığı bir YouTube kanalında yaptığı açıklamada, TÜİK'in enflasyon verilerini doğru ölçmediğini belirterek, hükümeti algı yönetimi yapmakla suçladı. Babacan, "TÜİK'in hesaplarını açsınlar ve dış denetime tabi tutsunlar" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir YouTube kanalında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Enflasyon verilerinin doğru ölçülmediğini iddia eden Babacan, hükümetin algı yönetimi yaparak ekonomiyi olduğundan daha iyi göstermeye çalıştığını söyledi. Babacan, TÜİK'in hesaplarının dış denetime açılması gerektiğini belirtti.

"ENFLASYON TAMİRİ DEĞİL, ÖLÇÜMÜ SENİN İŞİN"

Babacan, konuşmasında TÜİK ve hükümet yetkililerine yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Enflasyonu ölçmek senin işin, enflasyon tamiri değil senin işin… Bırak onu Merkez Bankası yapsın, devletin başka birimleri yapsın. Sen önce dosdoğru enflasyonu ölç ve açıkla bakalım bir… Senin işin budur." Babacan, TÜİK'in enflasyon verilerini yanlış ölçtüğünü ve bu durumun millete zulüm olduğunu ifade etti.

Hükümetin algı yönetimi yaparak ekonomiyi olduğundan daha iyi göstermeye çalıştığını söyleyen Babacan, "Memleketi yönetmekten çok algı yönetimi ile uğraşıyorlar. Algıyı nasıl yönetiriz, ekonomiyi olduğundan nasıl daha iyi gösteririz diye uğraşıyorlar… Kendilerine güveniyorlarsa TÜİK’in hesaplarını açsınlar ve dış denetime tabi tutsunlar" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN