Babacan'dan 'Rusya'dan 2 milyar dolar geldi mi?' tartışmalarına tepki: Bu ülke böyle bir yönetime layık değil

Babacan'dan 'Rusya'dan 2 milyar dolar geldi mi?' tartışmalarına tepki: Bu ülke böyle bir yönetime layık değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde sıkça tartışılan Rusya'dan 2 milyar doların Türkiye'ye geleceği konusundaki tartışmalara tepki göstererek "Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir kardeşiniz olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke yazıklar olsun. Biz buna layık değiliz. Bu ülke böyle bir yönetime layık değil." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Uşak’ta partisinin il başkanlığının açılışında konuştu.

Gündeminde ekonomi ve dış politika olan Babacan'ın açıklamaları özetle şöyle:

“Bu ülkenin itibarı ancak dış politikada sağlam bir çizgide durmakla, ancak ve ancak ekonominin güçlü olmasıyla olur. Sen kimseye sormadan bu ülkenin bizim dönemde birikmiş olan döviz rezervini arka kapıdan gizli saklı boşalt, ondan sonra 3-5 milyar dolar için milletin ayağına git. Yazık günah. Niye bunu gizli saklı yapıyorsun? Niye açık açık yapmıyorsun?

‘Biz buna layık değiliz’

Son 3-4 gündür Rusya’dan 2 milyar dolar geldi mi, gelmedi mi? Ülke bunun tartışmasını yaşıyor. İnanın, hicap duyuyorum. Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir kardeşiniz olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke yazıklar olsun. Biz buna layık değiliz. Bu ülke böyle bir yönetime layık değil.

‘Çöken kurumları 1 ayda ayağa kaldıracağız’

“Türkiye’de tekrar güven ortamını sağlayacağız. Sadece 1 ayda bütün kurumları ayağa kaldıracağız. Merkez Bankası’ymış, TÜİK’miş, ÖSYM’ymiş bütün çöken kurumları 1 ayda ayağa kaldıracağız. İnanın çok kolay.

En geç 6 ay da ülkedeki kriz ortamını sona erdireceğiz. En geç 2 yılda da enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz. 2001-2002 krizini biz kadromuzla beraber çözdük. 2 sene sürdü çünkü zor bir krizdi. 2 senede 34 yıllık enflasyonu tek haneye indirdik. 2008-2009 krizi çıktı, bana ‘Tekrar ekibinle beraber ekonomiye geç’ dediler. Döndük, 6 ayda o krizi çözdük. Eğer seçime kadar bu ülkeyi daha da batırmazlarsa, seçime kadar ülkedeki şartlar bu şekilde devam ederse seçimden sonra evelallah 6 ayda biz bu krizi çözeriz. Eğer ülkeyi o temerrüt dediğimiz o çukura düşürürlerse o zaman işimiz zorlaşır.

‘Paradan altı sıfır atmıştık, bu hükûmet bir sıfır ekledi’

Bu hükûmet maalesef bizim zamanında tek haneye indirdiğimiz enflasyonu tekrar azdırdı. Enflasyonu tek haneye indirip arkadan da altı sıfır atmıştık. Bu hükûmet bir sıfırı ekledi. Dolar kuru 1 lira 50 kuruştu. 1 lira 60, 70 kuruştu. Şimdi oldu 18 lira. 50 kuruşluk ekmek oldu 5 lira.

Eğer Türkiye bir dönem millî gelirini 3 bin 500 dolardan alıp 12 bin 500 dolara çıkardıysa, Türkiye’de ihracat 36 milyar dolardan 6 yılda 132 milyar dolara çıktıysa, enflasyon 34 sene 2-3 haneli rakamlarda dolaşırken eğer sadece 2 yılda tek haneye düştüyse sadece 2 yılda paradan altı sıfır attıysak bu güvenle oldu. Bu hükûmet işte onu anlamadı. Anlamadığı için olmuyor.

‘Gençler ‘Bölümü tutturdum ama ailem okutamayacak’ diyor’

Üniversite sınav sonuçları belli oldu. Gittiğim çoğu vilayette gençlerimiz şunu söylüyor: ‘Benim puanım yetti, iyi bir üniversiteye aslında kaydolabilirim. Ama ailemin imkânı yok. Maddi imkânlarımız müsait değil. Üniversitede iyi bir bölümü tutturduğum halde ailem beni okutamayacak çünkü tutturduğum üniversite başka şehirde. Orada hayat pahalı’ diyor. Şu krizin, şu siyasi ve ekonomik krizin en büyük ceremesini özellikle de gençlerimiz yaşıyor.

‘Bilgisayarda, akıllı telefonda, oyun konsolunda vergi inecek’

Gençler için bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolu... Bunların hepsinde vergileri indiriyoruz. Bazıları ‘Ondan vergi alma, bundan vergi alma… Devletin geliri nereden gelecek?’ diye soruyorlar. Devlet vergiyi sürümden kazanacak. Vergi oranları düşecek, alışveriş çoğalacak. Gençler daha çok bilgisayar alacak. Daha çok teknoloji alışverişi yapacak. Devlet yine sürümden kazanacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN