Babacan 'Baykar ile ilgili sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor' diyerek tepki gösterdi

Babacan 'Baykar ile ilgili sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor' diyerek tepki gösterdi

DEVA lideri Babacan, SİHA ve İHA'larla ilgili yaptığı "Devletin hemen hemen bütün imkanları, kaynakları Baykar'a veriliyor" sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, ''Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz.'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda İHA ve SİHA üreticisi Baykar'a ilişkin "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." demişti, Babacan'ın bu sözleri tartışmaya neden oldu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medyadan Babacan'a "Komplo teorilerine hoş bakmam ama son iki günde; tescilli Türkiye düşmanı Michael Rubin'in, Baykar'a yaptırım çağrısı, kaçak FETÖ’cünün Youtube iftiraları, Ali Babacan ve yardımcılarının iftiraları, peş peşe gelen bu saldırıların arasında korelasyon mu var, yoksa nedensellik mi?” sözleriyle tepki göstermişti.

Bayraktar ayrıca, ‘Baykar hayatında ne devletten ne özel sektörden tek bir kuruş kredi kullanmamış bir firma.’ şeklinde konuşmuştu.

"HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Sosyal medyadan açıklama yapan Selçuk Bayraktar ise, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

'NE TORPİL NE KAYIRMA NE DE NEPOTİZME GEÇİT VERİRİZ'

Babacan, sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek kendisine tepki gösterenlere sosyal medya hesabından seslendi. ''Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz'' diyen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

''Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız.

Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz.

Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var.

Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz.

Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz.

Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN