Babacan’dan yumurta hesabı

Babacan’dan yumurta hesabı

Yozgat’ta seçmenle buluşan DEVA Partisi lideri, seçimlerde vatandaşın hükümete sarı kart göstermesini isteyerek “Artık yumurta taneyle alınabiliyor. Yoksulluğun yaygınlaştığı, gelir dağılımının bozulduğu, adaletsizliğin arttığı bir ülkede hükümetin bırakıp gitmesi lazım” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yozgat Merkez, Şefaatli ve Sorgun ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Yerel seçimlerde vatandaşın hükümete sarı kart göstermesini isteyen Babacan “Yoksulluğun yaygınlaştığı, gelir dağılımının bozulduğu, adaletsizliğin arttığı bir ülkede hükümetin ya bu işi becermesi ya da ‘yapamıyorum’ deyip bırakıp gitmesi lazım. Bu milletin yıllarca bekleyecek artık sabrı kalmadı. Şimdi ‘Bu son seçimdir, bir kerecik daha’ diye oy talep ediyor. Öyle değil. Daha önce üç kere yaptı. ‘Son kez adayım’ dedi. Tekrar tekrar aday oldu” şeklinde konuştu.

“Şu anda Türkiye’nin en önemli sorunu, çiftçinin ve emeklinin feryadı” diyen Babacan, şöyle devam etti:

“Artan maliyetler çiftçilerimizin üretmesini çok zorlaştırdı. Çiftçilerimiz ne kadar çok üretirse o kadar çok zarar ediyor. Artan gıda fiyatları vatandaşın hayatını son derece zorlaştırdı. Artık yumurta taneyle, kıyma elli gram, yüz gram satılır hale geldi. Hükümet ne yaptı? Faizleri yükseltti. Diyorlar ki; ‘Faizi arttırınca gıda enflasyonu düşer.’ Buraya gelsinler, Yozgat’ta çiftçilerimizle otursunlar, bu nasıl oluyor bir anlatsınlar da göreyim. Türkiye’de gıda enflasyonunu düşürmenin yolu, çiftçimizin maliyetini düşürmekten geçiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN