Bakan Akar'dan İHA ve SİHA eleştirilerine tepki: 'Yerli ve milli emeğe saygısızlık'

Bakan Akar'dan İHA ve SİHA eleştirilerine tepki: 'Yerli ve milli emeğe saygısızlık'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yerli üretim İHA ve SİHA'lara yönelik yapılan açıklamalara tepki göstererek, "İHA'lara çamur atanları kınıyoruz, ordumuzun siyasete alet edilmemesi beklentimizdir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan FOX TV'de katıldığı programda BAYKAR'ın ürettiği yerli ve milli savunma sanayi teçhizatlarına ilişkin "İHA ve SİHA, hükümet tarafından kutsal hale getirildi. Dokunanı yakarız deniyor. Kusura bakmasınlar ama biz dokunacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Baykar'la ilgili açıklaması üzerine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösterdi. Akar, "Anlamsız bahanelerle TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, TSK’nin başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Akar, yurt içinde Türkiye'nin savunma sanayii alanında ulaştığı seviyeden rahatsız olunmasının açıkça dile getirilmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu vurgulayarak, "Yerli ve milli emek ve başarıya saygısızlıktır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN