Bakan Dönmez 24 gün önce Bartın'daki madende böyle demiş: Aldığımız tedbirlerle kazalar bıçak gibi azaldı

Bakan Dönmez 24 gün önce Bartın'daki madende böyle demiş: Aldığımız tedbirlerle kazalar bıçak gibi azaldı

Bartın'daki maden faciası yürekleri dağlarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, yalnızca haftalar önce patlamanın meydana geldiği ocağı ziyareti sırasında sarf ettiği "Soma'daki patlamanın ardından alınan tedbirlerden sonra iş kazaları bıçak gibi azalır hale geldi. Evet sıfırlayamadık. Gönül ister ki hedefimiz o, sıfır ölümlü iş kazası olsun. Ama dünyanın en riskli iş kollarından biri de maalesef maden sektörü" sözleri gündeme geldi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, dün akşam bir maden ocağında meydana gelen patlamada onlarca işçi can verdi. Facianın ardından, Sayıştay'ın 2019 Yılı Denetim Raporu'nda, maden ocağında ani gaz degajı ve grizu patlama riskinin arttığı konusunda uyarıda bulunmasının ortaya çıkması da ihmal tartışmalarını alevlendirdi.

Sayıştay raporunun yankıları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, 20 Eylül 2022 tarihinde, facianın yaşandığı madeni ziyareti sırasında söyledikleri de gündeme geldi.

1-008.jpg

'MADEN SEKTÖRÜNDE İŞVEREN KADAR İŞÇİ DE DİKKATLİ OLMALI'

Bakan Dönmez, ziyareti sırasında maden facialarına da değinmiş, 2013 yılındaki Soma kazasının ardandan maden iş kolunda çalışanlara yönelik özellikle yeraltında özel tedbirler alındığını, çalışma şartlarının iyileştirildiğini, çalışma saatlerinin kısaltıldığını, hafta sonu tatili kazandırıldığını, en az iki asgari ücret şartı getirildiğini hatırlatarak “O tedbirlerden sonra iş kazaları bıçak gibi azalır hale geldi. Evet sıfırlayamadık. Gönül ister ki hedefimiz o, sıfır ölümlü iş kazası olsun. Ama dünyanın en riskli iş kollarından biri de maalesef maden sektörü. Tabii orada işveren kadar emekçi, işçi kardeşlerimizin de çok hassas ve dikkatli olması lazım” demişti.

Bakan Dönmez'e, ziyaretinde; Bartın Valisi Dr. Nurten Arslan, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Yönetim Kurulu Üyeleri, TTK Yöneticileri ile bürokratlar, siyasi parti ve STK temsilcileri katılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN