Bakan Dönmez'den büyük müjde! Elektrik faturaları düşüyor, o orana kadar indirim gelecek

Bakan Dönmez'den büyük müjde! Elektrik faturaları düşüyor, o orana kadar indirim gelecek

Sanayide kullanılacak elektrik ve doğalgaz fiyatlarına indirim açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Bakan Dönmez Şubat ayı içerisinde %15-16 seviyesinde indirim yapılacağını dile getirdi. İşte Bakan Dönmez’in o açıklamaları…

Sanayide elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında indirim yapılacağı haberi verildi. Botaş tarafından yapılacak indirim kapsamında 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla elektrik üretiminde kullanılacak gazın satış fiyatında %16.67 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Vatandaşların akıllarındaki tek soru konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim yapılıp yapılmayacağı oldu. İşte Bakan Dönmez’in o açıklamaları…

KONUTLARDA İNDİRİM YAPILACAK MI?

Sanayi kuruluşlarında ise indirim oranı yüzde 13.30 ile 17.22 arasında olacağı belirtildi. Konutlarda herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtilirken elektrik fiyatları hakkındaki yeni açıklama Bakan Dönmez'den geldi. İstanbul'da düzenlenen 'Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri' programında önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şubat ayında % 15-16 oranında bir gerileme olabileceğinin altını çizdi.

fatih-donmez.jpg


ELEKTRİK FİYATLARINA İNDİRİM YAPILACAK


Son aylarda doğalgaz fiyatlarındaki düşüş dikkat çekerken görülen geri çekilmenin fiyatlara yansıdığı belirtildi. Durumum bu şekilde devam etmesi durumunda indirimlerin devam edeceğini belirten bakan Dönmez, doğalgazın düşmesinde elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz payının da önemli bir etkisi olduğunu vurguladı. Bakan Dönmez konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:


" Aynı şekilde oralara da (elektrik) yansımasını bekliyoruz. Belki yüzde 15-16 seviyesinde de toptan elektrik fiyatlarında da bir gerilime şubat ayı itibarıyla söz konusu olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN