Bakan Işıkhan açıkladı: Haftalık çalışma 40 saate düşüyor mu?

Bakan Işıkhan açıkladı: Haftalık çalışma 40 saate düşüyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir'de düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları"na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle iş kanununu yeniden ele aldıklarını belirten Işıkhan, çalışma hayatının haftada 45 saatten 40 saate inmesine yönelik çıkan haberlere ilişkin "Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece dikkate almayın" açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir Ticaret Odasında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları"na katılarak bir konuşma yaptı.

İş kanununa ilişkin açıklamalarda bulunan Işıkhan, "Çalışma hayatı başta olmak üzere kronikleşmiş ne kadar sorun varsa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kimseyi mağdur etmemek için elimizi taşın altına koymaktan çekinmediysek aynı anlayışla devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

'ERDOĞAN İŞ KANUNUNU YENİDEN ELE ALALIM DEDİ'

Çalışma hayatının haftada 45 saatten 40 saate inmesine yönelik çıkan haberlere değinen Bakan Işıkhan şöyke konuştu:

“Çokça yorum ve haberler çıkıyor çalışma hayatı ile ilgili. Biz istişare kültürüne önem veriyoruz. İş kanununu yeniden ele alalım dedi Erdoğan. Bakanlıklarımız ile toplantılara başladık ve devam ediyor. Biz daima işçi ve işverenlerin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir iş kanunu yapacağız. Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece dikkate almayın.

Işıkhan, yapılacak düzenlemelerde tüm paydaşların ortak görüşü ile ilerleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN