Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması: Bu alanda kitlesel kutlama inadı...

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması: Bu alanda kitlesel kutlama inadı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Bakan Işıkhan 1 Mayıs tartışmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: Bu alanda kitlesel kutlama inadı, 1 Mayıs'ın dayanışma ruhunu zedelemektedir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Bakan Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yıl dönümünün yaklaştığını anımsatarak, farklı bir atmosferde kutlamaların yapılacağını belirtti.

Işıkhan, "İşçimizin, emekçimizin hakkının korunması, her zaman öncelikli meselemiz olmuştur. Emeğin ve alın terinin müdafaasının da en az kendisi kadar önemli olduğunu bilerek; sendikal faaliyetlerin en büyük destekçisi yine biz olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Şöyle bir geçmişe baktığımızda Türkiye'de sendikacılığın nereden nereye geldiğinin en yakın şahidi, sizlersiniz. Bir taraftan emeğin hakkını korurken, diğer yandan da bu hakkın istismar edilmesine hiçbir zaman müsaade etmedik.

'1 MAYIS'I HUZURSUZLUK GÜNÜNE ÇEVİRMEK İSTEYENLER...'

1 Mayıs'ı, her yıl dönümünde, huzursuzluk gününe çevirmek isteyenler, çözümün ve uzlaşmanın değil; sadece sorunun bir parçası olmayı bilinçli bir şekilde tercih etmektedirler. İşçilerimiz, emekçilerimiz ideolojik sloganların değil, samimi icraatların muhatabı olmalıdır" dedi.

Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:

"Bugünün öneminin farkında olan ve 1 Mayıs'ı, temsil ettiği anlayışa ve ruha yakışır şekilde kutsal addettiğimiz emeğin ve dayanışmanın sembolü haline getirerek bayram olarak ilan eden yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimiz olmuştur. Böyle önemli bir konunun tek bir alan ya da meydanla, Taksim Meydanı ile sınırlandırılması, konunun bu kadar kısır bir döngüye hapsedilmesi bizim insana ve emeğe verdiğimiz değere sığmamaktadır."

'TAKSİM'DE KUTLAMA İNADI, 1 MAYIS'IN RUHUNU ZEDELİYOR'

İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük olduğunu söyleyen Işıkhan, "1977 yılında Taksim'de kaybettiğimiz 34 işçimizi, emekçimizi rahmetle yad ediyorum. Ancak Taksim'de hayatlarını kaybeden emekçilerimizin isimlerini bile hatırlamayanların, onların aziz hatıralarını kullanarak, bu alanda kitlesel kutlama inadı, 1 Mayıs'ın dayanışma ruhunu zedelemektedir. Bildiğiniz gibi, 1 Mayıs'ta kaybettiğimiz canlarımızı Taksim'de anmak için sendikalarımıza, sınırlı katılımlarına izin verilmektedir" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN