Soylu 'soruşturmada parti ayrımı yapmıyoruz' demişti: CHP'ye 4, AK Parti'ye 1 müfettiş

Soylu 'soruşturmada parti ayrımı yapmıyoruz' demişti: CHP'ye 4, AK Parti'ye 1 müfettiş

İçişleri Bakanı Soylu'nun "belediyelerde parti ayrımı yapmaksızın terör soruşturması yapıldığı" açıklamasına Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen karşı çıktı. Esen, incelemelere ilişkin "İçişleri Bakanı tarafından AK Partili belediyeler için ortalama 1 müfettiş görevlendirilmişken, CHP belediyelerde belediye başına 4 müfettiş görevlendirilmiştir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını "terör örgütüne iltisaklı" olmakla itham eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “belediyelerde terör soruşturmaları” başlığıyla yaptığı açıklamada, soruşturma verilerini paylaştı. “Burada herhangi bir siyasi partiye yönelik farklılık, baskı, herhangi bir siyasi partiye yönelik bir anlayış söz konusu değil” diyen Soylu’nun açıklamasını Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen yorumladı.

'MÜFETTİŞ BELEDİYE SAYISINA GÖRE BELİRLENİR'

Cumhuriyet'in haberine göre; AK Parti’nin 776, CHP’nin 263, İYİ Parti’nin ise 21 belediye başkanlığına sahip olduğunu belirten Esen, “Görüldüğü üzere siyasi partiler; eşit sayıda belediye başkanlıklarına sahip değildir. Örneğin AK Parti, CHP’nin üç katı civarında belediye başkanlığına sahip bulunmaktadır. Bu yüzden müfettiş görevlendirilmesi gibi faaliyet sonuçlarının nesnel değerlendirilebilmesi için partilerin kazandıkları belediye sayılarının baz alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN BELEDİYESİ DAHA AZ AMA MÜFETTİŞ SAYISI FAZLA

Bu sayılar baz alındığında Soylu’nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının altını çizen Esen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Nitekim faaliyetlerin belediye başkanlıkları sayıları baz alınarak yapılmış bir dağılımında, araştırma/inceleme ve ön inceleme onayı verilmesi, soruşturma izni verilmesi ve özel teftiş yaptırılmasına ilişkin bakanlık faaliyetlerinin muhalefet belediyeleri üzerinde yoğunlaştığı, muhalefet belediyelerine AK Partili belediyelerin üç katı kadar soruşturma izni verildiği sonucuna ulaşılmaktadır.

İçişleri Bakanı, AK Partili belediyeler için ortalama 1 müfettiş görevlendirmişken, CHP belediyelerde belediye başına 4 müfettiş görevlendirmiştir. Benzer durum; İYİ Partili belediyeler için geçerlidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN