Bakan Tekin yeni sistemin detaylarını anlattı: Öğretmene mülakat nasıl olacak?

Bakan Tekin yeni sistemin detaylarını anlattı: Öğretmene mülakat nasıl olacak?

MEB, öğretmen atamalarındaki mülakat sistemini daha şeffaf ve adil hale getirmek için düzenlemeye gidileceğini açıklamıştı. Bakan Yusuf Tekin "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım" diyerek mülakat gerekliliğine vurgu yapıp yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Tekin, jüri üyelerinin kimin sınava gireceğini bilmeyeceğini ve mülakatın kamera kaydına alınacağını söyledi.

Yeni eğitim öğretim dönemi sınıf geçmeden sınav sistemine kadar bir dizi değişiklikle başlamıştı. Bu değişikler arasında öğretmen atamalarında mülakat tartışmaları da gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesi açıkladığı beyannamede, "Görevin getirdiği zorunluluklar dışında kamu alımlarında mülakatın kaldıracağını" duyurmuştu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Mayıs'ta katıldığı bir TV programında, bu yıl alınacak öğretmenler için "Mülakat olmayacak artık Kamu Personel Seçme Sınavı puanına göre çok hızlı şekilde atamasını gerçekleştireceğiz. Nasıl engelli öğretmenleri 1 hafta içerisinde atadıysak, dolayısıyla 1 hafta 10 gün içerisinde öğretmen ataması gerçekleşecek. Yani tek kriter KPSS olacak" açıklaması yapmıştı.

'İSTİHDAM ETTİĞİM ÖĞRETMENİ GÖRMEK ZORUNDAYIM'

Bu açıklamalara karşın seçimlerin ardından göreve gelen yeni bakan Yusuf Tekin, mülakatın devam edeceğini ancak sistemi revize edeceklerini duyurdu.

Tekin, mülakat sistemine ilişkin "Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahçup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık çek veriyorum. Objektiflik için adillik için ne gerekiyorsa bu tedbirleri alalım diyorum" ifadelerini kaydetti.

YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ

DW Türkçe'ye konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni mülakat sistemine dair şu bilgileri verdi:

Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday, cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp 'şunları söyledim' diye altına imza atıyor. Tüm bunlarla birlikte kamera kaydı alacağız.

Kamera, mülakatı yapanlar için de bir denetim mekanizması. Onları da denetlemiş olacağız.

Bu anlattıklarım dışında öneriniz varsa, objektif ve adil olduğuna inanıyorsanız, getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar, anlamıyorum.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaların ardından yeni öğretmen atamalarıyla ilgili tarih verildi.

Buna göre; Yeni öğretmen ataması takvimi ekim sonunda yayımlanacak. 2023-2024 yılı bahar dönemi eğitim öğretim yılı başlarken de yeni öğretmen atamaları yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN