Bakan Varank'tan Şahan'a tepki: Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı

Bakan Varank'tan Şahan'a tepki: Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme araçlarına ilişkin açıklamasını, “Maalesef yeterli değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek? 6 ay geçmiş hâlâ ihale yapacağız” sözleriyle eleştiren ünlü komedyen Şahan'a ''Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık endüstrisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış'' diye tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın 4 Ocak tarihli Twitter paylaşımına atıfta bulundu. Şahan'ın eleştirisini alıntılayan Varank, “Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık endüstrisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış. Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne zaman teslim edileceği belli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?” ifadelerini kullandı.

Şahan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yangın söndürme uçaklarını sormuş ertesi gün bakanlıktan gelmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alınmaya devam edilecektir” denilmişti.

''ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE UZMANI''

“Maalesef yeterli değil” diyen Gökbakar’ın tweet’ini alıntılayan Varank, “Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık endüstrisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış. Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne zaman teslim edileceği belli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?” sözleriyle tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN