Bakanlığın kaçak yapılara ruhsat verdiği imar barışı reklamı yeniden gündemde

Kahramanmaraş depremlerinden sonra binlerce binanın yıkılması Türkiye'de önceki yıllarda getirilen 'imar barışları'nı tekrar gündeme getirdi. 2018'de getirilen imar affı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın reklam filmi de tekrar gündeme geldi. Reklamda, bir kadın “Bilip bilmeden iki göz yer yaptık. Ama hep ha yıkıldı ha yıkılacak korkusuyla yaşadık. Bizimle helalleşiyorlar mı?” diye soruyor. Reklamın başrol oyuncusu ise “Devlet vatandaşın sorununu çözmek için var” yanıtını veriyor.

21 binden fazla insanın ölümüne yol açan ve 10 kentte büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019 yılındaki ‘imar barışı’ reklamı yeniden gündem oldu. Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin ardından AK Parti hükümetleri döneminde çıkartılan imar affı düzenlemeleri tartışılıyor.

Bu çerçevede, sosyal medya kullanıcıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılında yayınladığı ‘imar barışı' reklamını paylaşmaya başladı.

'BİZİMLE HELALLEŞECEKLER Mİ?'

20 yıllık AKP iktidarında yapılan çıkartılan en büyük imar affı reklam filmiyle tanıtılmıştı. Reklamda, bir kadın “Bilip bilmeden iki göz yer yaptık. Ama hep ha yıkıldı ha yıkılacak korkusuyla yaşadık. Bizimle helalleşiyorlar mı?” diye soruyor. Reklamın başrol oyuncusu Hasan Kaçan, “Devlet vatandaşın sorununu çözmek için var” yanıtını veriyor.

Yine reklamda yaşlı bir adam “Oğlum evlendiğinde kiraya bile çıkamıyordu. Hanımın bileziklerini sattık, el mecbur bahçede de onlara bir yer yaptık. Bu durum bizim için de geçerli mi” diye sorunca Hasan Kaçan, “Üzme kendini amcacığım evlatların evlerinde gönül rahatlığıyla otursunlar. İnternetten başvurup yapı kayıt belgesini almanız yeterli” cevabını veriyor.

YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir