Bakkaldan 35 bin kutu ilaç çıktı! Kanser, insülin, antibiyotik... Savunması şoke etti

Bakkaldan 35 bin kutu ilaç çıktı! Kanser, insülin, antibiyotik... Savunması şoke etti

Adana'da şoke eden bir olay gerçekleşti. Bir bakkal dükkanına yapılan operasyonda, çoğunluğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlenen ilaçları usulsüz yollarla temin ettiği iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheli savunmasında nasıl ele geçirdiği bilinmeyen ilaçları ihraç edeceğini enflasyon sebebiyle satamayınca elinde kaldığını iddia etti.

Adana Seyhan İlçesinde Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık şube ekipleri Erdal B.'nin usulsüz yollarla temin ettiği kanser, insülin, antibiyotik ve alerji ilaçlarını yurt içi ve dışına sattığı bilgisini aldı. Yapılan araştırmanın ardından Erdal B.'nin Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki bakkal dükkanına operasyon düzenlendi.

DEVLET HASTANELERİ AİT

Aramada, soğuk hava deposunda muhafaza edilmesi gereken 35 bin 206 kutu ilaç rastgele kutularda saklanmış halde ele geçirildi. Ele geçirilen ilaçların önemli bir bölümünün farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi.

uuuuu.jpg

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Operasyonda Erdal B. Ve Hicran B. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde Erdal B. çoğu devlet hastanelerine ait olduğu belirlenen ilaçları çok önce aldığını, ihraç edeceğini, ancak enflasyon nedeniyle satamadığını ve son kullanma tarihlerinin yaklaştığını savundu.

ssssss.jpg

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Erdal B. ve Hicran B. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İl sağlık Müdürlüğü ekipleri, hastanelerden kim tarafından ve nasıl çıkarıldığının tespit edilmesi için soruşturma başlattı.

Ele geçirilen ilaçların değeri hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

screenshot-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN