Baklava değil bunu alın! Osmanlı’dan gelen şifa ve lezzet kaynağı: Kilosu ise sadece 250 TL…

Baklava değil bunu alın! Osmanlı’dan gelen şifa ve lezzet kaynağı: Kilosu ise sadece 250 TL…

Tatlıya düşkünlüğü olanlar baklava değil bunu alın. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu lezzet hem şifa dağıtıyor hem de tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor. Üstelik kilosu ise sadece 250 TL…

Osmanlı zamanında padişahlar tarafından severek tüketilen cezerye, şifa kaynağı bir tatlı olarak biliniyor. Öyle ki bu tatlı çeşitli hastalıkların şifa kaynağı olarak biliniyor.

Vitamin deposu özelliğiyle dikkat çeken cezerye, kan şekerini dengelemek, kabızlıktan kurtulmak ve sindirimi desteklemek için birebir. İşte, cezeryenin bin bir faydası…

cezerye-1.jpg

KABIZLIĞI ÖNLÜYOR

Bağırsak florasını destekleyen cezerye, dut ve kayısı gibi meyvelerden yapıldığı için boşaltımın daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Sindirime büyük kolaylık sağlayan cezerye, midede ülser, gastrit gibi hastalıklar ve şişkinliğin oluşmasını da engelliyor.

cezerye-2.jpg

VÜCUDA VİTAMİN YÜKLÜYOR

Cezeryenin içerisine koyulan meyvelerin vitamin ve mineralleri, besinin içine yayılarak enerji ve vitamin depolarının fullenmesini sağlıyor. A ve C vitamini bakımından zengin olan cezerye ile vücuda vitamin yükleniyor, sağlıklı kilo alımı da destekleniyor.

cezerye-3.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Hem besleyici hem de kan şekerini dengeleyici etkisi olan cezeryeyi düzenli tüketenler, aniden yaşanan şeker düşüşlerini kontrol altına alabiliyor.

Cezeryeyi doğru miktarda ve dengeli olarak tüketmek kan şekerini stabil halde tutmayı kolaylaştırıyor. Ancak diyabet hastalarının tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışması ve abartıya kaçmadan tüketmesi büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN