Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların aileleri yanında desteklenmesi için toplam 1 milyar 208 milyon TL tutarındaki ödemenin hesaplara yatırıldığını duyurdu.
aldımAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların aileleriyle birlikte desteklenmesini amaçlayan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim, sosyal yaşam ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik desteklerin sürdüğünü belirtti.
1 MİLYAR 208 MİLYON TL HESAPLARA GEÇTİ
Bakan Göktaş, memur maaş katsayısındaki düzenlemenin ardından SED ödemelerinin kişi başına ortalama 7 bin 94 liraya yükseldiğini ifade etti. Şubat ayına yönelik toplam 1 milyar 208 milyon TL'lik ödemenin hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarıldığını duyurdu.
Bu destekle çocukların eğitim giderlerinin karşılanması ve sosyal açıdan güçlenmeleri hedefleniyor. Bakanlık, çocukların sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklere katılımını teşvik ederek milli değerlere bağlı, özgüven sahibi ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
SED DESTEKLERİ AİLELERİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
SED hizmeti kapsamında sunulan destekler sadece maddi yardımla sınırlı kalmıyor. Bakanlık, psikososyal destek hizmetleriyle de aileleri güçlendirerek çocukların aile sıcaklığında büyümesini sağlamayı hedefliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destekten faydalanan hak sahipleri, ödemelerini banka hesaplarından kontrol edebilirler.