Bartın Amasra maden ocağında mahsur kalan işçiler kimler? Bartın'da, ölen oldu mu, kurtulan işçiler kimler?

Bartın Amasra maden ocağında mahsur kalan işçiler kimler? Bartın'da, ölen oldu mu, kurtulan işçiler kimler?

Son dakika haberi Bartın'ın Amasra ilçesinden geldi. Amasra'da maden ocağında patlama meydana geldi. 8 işçi kendi imkanlarıyla çıkarken maden ocağının içerisinde birçok işçinin mahsur kaldığı belirtirdi. Bartın Valisi son dakika açıklaması yaptı. Amasra'da maden patlamasında son durum ne? İşte ayrıntılar.

Son dakika haberine göre Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yer altında birçok işçinin mahsur kaldığı da gelen bilgiler arasında yer almakta. Bartın Valisi Arslan olay yerinde açıklama yaptı. Vali Arslan 'eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta 5 kişi şuan yer altında' derken 8 işçinin de kendi imkanlarıyla dışarı çıktığını bildirdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü, Bartın Amasra maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine hemen ambulans, ,itfaiye, AFAD intikal etti. 8 işçi kendi çabalarıyla madenden çıktılar. Amasra Valisi son dakika açıklamasında 'eksi 300 kotta 44 kişinin eksi 350 kotta ise 5 işçinin mahsur kaldığını' açıkladı.

maden ocağı

BARTIN AMASRA'DA NEDEN MADEN OCAĞINDA PATLAMA OLDU?

Bartın Valisi açıklama yaparken şu ifadelere yer verdi: 'Amasra Taşkömürü İşletme müessesinde saat 18:15 civarında eksi 300 kotunda henüz belli olmayan nedenden dolayı patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz intikal etmiştir. Seferberlik için çalışmalar başlatılmıştır' ifadelerine yer verdi.

MADEN OCAĞI PATLAMASINDA KAÇ İŞÇİ MAHSUR KALDI?

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır konu ile ilgili 'Grizu patlamasından şüpheliyiz. Maden ocağında içeride 87 işçimiz var. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekipleri olay yerinde' dedi.

maden ocağı

MADEN OCAĞINDA Kİ PATLAMADA KAÇ İŞÇİ KURTARILDI?

Maden ocağında ki patlama sonrası haberi duyan işçilerin yakınları olay yerine geldi. Çalışmalar esnasında bazı işçiler oradan uzaklaştırıldı. Bir işçi arkadaşının yardımı ile yürürken durumunun iyi olduğu belirlendi. Maden ocağında mahsur kalan işçilerin de kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir.

AFAD'dan olay ile ilgili açıklama geldi. Eskişehir, Kütahya, Karabük ve Zonguldak İl AFAD Müdürleri ve AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye geldiği bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama sonrası Bartın Amasra'ya gitmek için yola çıktı ve orada incelemelerde bulunması beklenilmekte.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN