Bakan Dönmez Bartın'daki maden ocağına 20 gün önce incelemelerde bulunmuş

Bakan Dönmez Bartın'daki maden ocağına 20 gün önce incelemelerde bulunmuş

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde 18.15 sıralarında patlama meydana geldi. Madenin altında kalan madencilerle ilgili kurtarma çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in patlamanın meydana geldiği maden ocağını 20 gün önce ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Bartın'da bir maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Madenciler için ekipler ve yetkililer seferber olurken söz konusu maden ocağıyla ilgili yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. ANKA'da yer alan habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı yakın tarihte maden ocağına bir ziyaret gerçekleştirmiş.

1-011.jpg

20 GÜN ÖNCE ZİYARET ETTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun resmi sitesinde yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 20 Eylül 2022 tarihinde, yani bu akşam meydana gelen kazadan 20 gün önce madeni ziyaret ettiği ortaya çıktı. Kurumun resmi sitesinde Bakan Dönmez’in ziyareti şöyle duyuruldu:

“Sayın Bakanımız Fatih Dönmez Bartın ilindeki programları çerçevesinde Amasra Müessese Müdürlüğüne ziyarette bulundular. Kuyu başındaki karşılamada pano ayak üretim işçisi çalışanımız, eşi ve çocuğu ile Sayın Bakanımıza çiçek takdim edildi. Sayın Bakanımız tarafından ailenin çocuğuna hediye verildi. Vardiya 2 ve Vardiya 3 çalışan personelimizin hazır bulunduğu topluluğa hitap eden Sayın Bakanımıza çalışanlarımızı temsilen hediye takdim edildi.”

"MADENCİLİĞİN GELİŞTİĞİ YERDEYİZ"

Dönmez, ziyaretine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkemizin ilk maden teşkilatlarından Amasra TTK'yı ziyaret ettik. Türkiye'de madenciliğin başladığı, geliştiği, büyüdüğü yerlerdeyiz. Madenlerimizi çıkaracak, işleyecek ve ekonomimize kazandırmaya devam edeceğiz" demişti.

2-009.jpg

"ÖNCE GÜVENLİK" DEMİŞ

Öte yandan Dönmez'in işçilere yaptığı konuşmada "Bir kere şunu ilk baştan söyleyeyim. Önce güvenlik. Sizin canınızın güvenliği biz şu tesisin tamamına değişmez. Onun için de ilk talimatımız yöneticileri atadığımızda genel müdürümüz de burada. Bir işçimizin kılına, tırnağına zarar gelmesin" ifadeleri dikkat çekmişti.

9 GÜN ÖNCE DE SAYIŞTAY ZİYARETİ

Ayrıca aynı madeni 9 gün önce de 5 Ekim 2022 tarihinde Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı’nın da ziyaret ettiği de görüldü. Bu ziyaret resmi sitede şöyle anlatıldı:

“T.C. Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı Sn. İbrahim Özkarcı başkanlığında Uzman Denetçiler ile Kurumumuz Genel Müdürü ve beraberindeki ekip Amasra TİM’de yeraltına inerek -300/-350 kotları arasında, hâlihazırda ayak boyu 150 m. pano boyu 350 m. olan Yarı Mekanize Güney Tavan Damar ayakta incelemelerde bulundular.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN