Amasra'daki maden faciasında kurtarma çalışmalarına katılan işçi gözyaşlarına boğuldu

Türkiye'yi sarsan Bartın'daki maden ocağında meydana gelen facia sonrası kurtarma çalışmalarına katılan bir maden işçisi gözyaşlarına boğuldu.

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne bağlı maden ocağında dün (14 Ekim 2022 Cuma günü) meydana gelen patlama sonrası ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor.

Maden ocağındaki kurtarma çalışmalarına katılan Muhammed Başol isimli bir maden işçisi yerüstüne çıktıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

Arkadaşlarının teselli ettiği maden işçisi gözyaşlarıyla birlikte arkadaşlarına sarıldı.

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-1.jpg

İLK DEĞERLENDİRME GRİZU PATLAMASI

Maden ocağındaki patlamanın dün saat 18.15'te meydana geldiğini belirten nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez patlamayla ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

"Patlama hadisesini müteakip öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre, grizu patlaması olduğu şeklinde.

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-2.jpg

Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Tekrar başımız sağ olsun diyorum."

"İÇERİDE YANGIN YOK"

Bakan Dönmez, aşağıya yangın tüplerinin indirilmesine ilişkin soru üzerine ise, "Bunlar önlem almayla ilgili hususlar, içeride devam eden bir yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir ve anında müdahale etmek icap eder, o açıdan gerek temiz hava tüpleri gerekse yangın tüpleri o maksatla bulunduruluyor. Müdahale eden arkadaşlarımız son derece deneyimli" dedi.

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-3.jpg

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-4.jpg

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-5.jpg

maden-faciasinda-kurtarma-calismalarina-katilan-isci-gozyaslarina-boguldu-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN