Liderlerden Amasra'daki patlamaya ilişkin açıklama: 'Dualarımız maden emekçilerimiz için'

Liderlerden Amasra'daki patlamaya ilişkin açıklama: 'Dualarımız maden emekçilerimiz için'

Bartın Amasra'da meydana gelen maden ocağındaki patlamanın ardından siyasi parti liderlerinden geçmiş olsun mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener, DEVA Partisi lideri Babacan ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu konuya ilişkin Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.

Siyasi partilerin genel başkanları, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yer altındaki işçilerin sağ salim kurtarılması için dua ettiklerini belirttiler.

Parti liderlerinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar şöyle:

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

"Bartın'ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.

Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim. Bölgedeki tüm sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz için seferber edilmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır.

Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir. Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmi kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz, can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir."

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

“Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için.”

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

“Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için…”

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN

“Amasra'daki madende meydana gelen patlamayı üzülerek öğrendim. Yer altındaki madenci kardeşlerimizin salimen kurtarılmasını ve can kaybı yaşanmamasını temenni ediyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese kolaylıklar diliyorum.”

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

“Geçmiş Olsun Amasra. Bartın Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlama ve kurtarma çalışmalarını kaygıyla takip ediyoruz. İnşallah herhangi bir can kaybı yaşanmaz, tüm işçilerimiz sağ salim kurtulur.”

SAADET PARTİSİ LİDERİ TEMEL KARAMOLLAOĞLU

"Bartın-Amasra’da maden ocağında bir patlama meydana geldiğini üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir can kaybı yaşanmamasını ve tüm işçilerimizin sağ salim bir an evvel göçük altından tahliye edilmesini temenni ediyorum. Dualarımız maden emekçilerimiz için…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN