AFAD'ın ilk açıklaması tepki çekmişti: Sehven paylaşıldı

AFAD'ın ilk açıklaması tepki çekmişti: Sehven paylaşıldı

Bartın'da meydana gelen maden faciasında can kaybı ve yaralı sayısı artarken, tepki çeken ilk açıklamasının ardından AFAD yeni bir açıklama yaptı. İlk paylaşımında patlama nedeninin 'trafo' kaynaklı olduğunu bildiren AFAD bu paylaşımı sildikten sonra "Patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir" açıklamasını yaptı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden sahasında meydana gelen patlamada ölü ve yaralı sayısı artıyor. Patlama nedeniyle şuana kadar 14 can kaybı yaşanırken çok sayıda işçinin de yaralı olduğu bilgisi geldi.

'TRAFO KAYNAKLI' AÇIKLAMA SİLİNDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) patlamanın nedeninin 'trafo' kaynaklı olduğunu açıkladıktan bir süre sonra açıklamasını sildi.

AFAD: PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ BELİRLENEMEMİŞTİR

AFAD'ın açıklamasını silmesi tepki çekerken resmi sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapıldı. AFAD Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN