ATM'lerden para çekmek hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı! Paranız bir anda buharlaşabilir! Hemen kartınızı kontrol edin

ATM'lerden para çekmek hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı! Paranız bir anda buharlaşabilir! Hemen kartınızı kontrol edin

Hayatınızın rutin işlerini halletmek için herhangi bir bankanın ATM’sinden para çekmek istiyorsanız 5 adıma dikkat etmeniz gerekiyor. Bu detayları gözden kaçırdığınızda dolandırıcıların ağına düşmeniz an meselesi.. Gözünü ATM'lere diken dolandırıcılar bakın bu kez hangi işlemleri deniyor

Tehlikenin boyutuna dem vurmak isteyen bankalar müşterilerini uyardı. ATM'lerden kartınızla para çekerken, bir anda paranız buharlaşabilir. Dolandırıcılar öyle bir yöntem geliştirdi ki... Duyunca inanamayacaksınız. Bankalar ise müşterilerini tek tek uyarmaya başladı. Yanlış şifre ve kart sıkışmasında bakın neler oluyor...

Banka ATM’lerinde para çekerken sizi bekleyen herhangi bir tehlikenin olmadığını düşünebilir ve para çekme işlemini gerçekleştirirken yanlış şifre tuşlama ve kart sıkışması sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dolandırıcıların yeni hedefi haline gelen ATM'lerden para çekme işlemi dikkatsizliğiniz halinde kabusunuz olabilir.

5 ADIMDA PARANIZI GÜVENDE TUTUN

Bankalar da müşterilerinin mağduriyet yaşamaması adına SMS ya da mail yoluyla kritik uyarılarda bulunuyor.

Sizde bu tehlikenin kurbanlarından biri olmak istemiyorsanız uyarılara kulak verin.

kart.jpg

Biliyorsunuz güvenlik gerekçesiyle bankalar ATM'lere kamera yerleştiriyor. Fakat ATM cihazlarının etrafına bankaların dışında kamera konulması ihtimaline karşı şifrenizin üzerini kapatarak girin!

sifre.jpg

Para yatırma işlemi yaparken ATM'ler teknik hata verebiliyor. Bu durumda panik yapmayıp ATM üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım isteyebilirsiniz.

para.jpg

Şifrenizi oluştururken sıralı veya ardışık rakamlar kullanması bankalar tarafından önerilmemekle birlikte sizin için özel olan tarihleri de tercih etmeyin.

paraaa.jpg

Ve en önemlisi ATM'lerden para çekerken yapılan uyarılardan biri de banka görevlileri dahil şifrenizi kimseyle paylaşmamanız yönünde. Siz de şifrenizi kimseyle paylaşmamaya özen gösterin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN